Çok Konuşulan O UFO Bakın Ne Çıktı

Çok Konuşulan O UFO Bakın Ne Çıktı
1947'de Roswell'e düştüğüne inanılan UFO'nun, Nazilere ait bir roketin planlarını alıp test eden ABD'ye ait hava aracı olduğu iddia edildi.

 ABD'nin New Mexico eyaletinin Roswell kasabasında 8Temmuz 1947'de görüldüğü iddia edilen uçan daire yıllarca efsanelere konu oldu. Alman TV kanalı N24 için yeni hazırlanan bir belgesel, Roswell'in üstündeki uçan dairenin aslında bir Nazi roketi olduğu ifade edildi. Günümüz ileri askeri teknolojisinin ilk örneklerinden biri olarak değerlendirilebilen bu roket, Nazi Almanya'sı döneminde istihbarat toplamak amacıyla ve kalkmak için uzun mesafeye gereksinim duymayıp dikey yükselebilen bir hava aracı hedeflenerek tasarlandı.

Tarihçiler, sabit bir kokpitin etrafında dönen bir dairesel platforma bağlı güçlü kanat-pervaneler sayesinde havalanan bu roketin, Almanya'da denendiğine dair iddiaların güçlü olduğunu belirtiyor. Araştırmacıların edindiği bilgilere göre; kanatları olmadığı için "Die Glocke" yani "Çan" adı verilen roketin planları, savaşın bitimiyle beraber güvenli bir ortam arayışında olan bilim adamları aracılığıyla, Roswell olayından sadece iki yıl önce 1945'te ABD'ye götürüldü. Aralarında Nazi Almanya'sında savunma projeleri ile önemli bir yer edinen General Hans Kammler'ın da bulunduğu bilim adamları sayesinde, soğuk savaş döneminde Sovyetlere fark atmak isteyen ABD ordusunun bu teknolojiden istifade edip, yeni bir hava aracı ürettiği iddia ediliyor.

İddialara göre, Roswell'de 1947'de görülen cisim de Çan'ın farklı bir versiyonu üzerinde çalışmalar yapan ABD ordusuna ait bir hava aracıydı. Bu iddiayı güçlendiren çeşitli teoriler de var. Yıllardır konuşulan iddialara göre; Almanya'dan getirilen bilim adamlarından biri de Nazi Almanya'sında dikey kalkış uzmanı olarak görev alan Alexander Lippisch... Lippisch'in ABD'de Roswell olayının geçtiği New Mexico'ya atanmış olması da Nazi UFO'su teorisyenlerinin önemli kanıtları arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum