İhbar Edene Büyük Ödül Verilecek

İhbar Edene Büyük Ödül Verilecek
Cem Uzan gibi Fon’a borcu olanların malvarlığını ihbar edene büyük ödül verilecek.

Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Vakıflar’ın hisselerinin Hazine’ye devrinin koşullarının belirlenmesinden bireysel emeklilik, sigortacılık ve sermaye piyasalarındaki dolandırıcılığa kadar geniş kapsamlı tasarı toplam 60 maddeden oluşuyor.

Tasarı, banka hortumcularının yurt dışında lüks hayatlarına devam etmesinin de önüne geçmeyi hedefliyor. Bu kapsamda tasarıda yer alan en çarpıcı düzenlemeCem Uzan gibi batık patronların servetini ihbar edenlere ödül verilecek olması.

MALVARLIĞININ YÜZDE 40'I İKRAMİYE

Fon alacaklarının  tahsilini teminen, Fon’a borçlu olan gerçek ve tüzel kişilere ait, Fon’un bilgisi dahilinde  olmayan haczi kabil malvarlığının bulundukları yerleri doğru olarak haberverenlere, ilgili tutarın tahsil edilmesinden sonra Fon tarafından ikramiye verilebilecek.

Verilecek ikramiyenin miktarı, tahsil edilen tutarın yüzde kırkını geçemeyecek. Bu kapsamda devlete milyarlık borcu olan firari Cem Uzan’ın örneğin 1 milyon liralık varlığını ihbar eden kişi, 400 bin lira ikramiye alabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.