Başkent’te “Gaz” Kavgası

Başkent’te “Gaz” Kavgası
Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir’in borçları yüzünden özelleştirilerek Torunlar AŞ’ye satılan Başkent Doğalgaz birbirine girdi. Taraflar birbirleri hakkında şok iddialarda bulundular.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, otobüslere ve metro duraklarına astığı duyurularla Başkent Doğalgaz A.Ş.’yi vatandaşa karşı asılsız beyanda bulunmakla suçladı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’na Başkent Doğalgaz görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.  

Başkent Doğalgaz yetkilileri ise iddiaların asılsız olduğunu belirterek “Bu hareket vatandaşı galeyana getirmektir. Bütün ses kayıtları elimizde mevcuttur. Kimse bizi boş yere suçlayamaz” dedi.

İLANLAR HER YERDE

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü ‘‘Doğalgaz şikayetleri ile ilgili önemli duyuru!’’ başlığı altında şehrin birçok bölgesine afişler astı. Afişlerde “Son zamanlarda Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. uygulamaları hakkında vatandaşlarımızdan Büyükşehir Belediyemize ve EGO Genel Müdürlüğümüze yoğun olarak şikayetler gelmekte olup şikayet konularının takibi ve gerekli önlemlerin alınması talep edilmektedir” denildi.. İlanlarda ardından “Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. görevlilerince doğalgaz bağlantılarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü’nün kazı izni vermediği yönünde tamamen asılsız ifadelerin kullanıldığı duyumları alınmaktadır” denildi.  

‘’SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’’

İlanlarda “Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. görevlilerinin ismi varsa şahit olanların isim ve telefonlarını ALO 153’e bildirmeniz halinde asılsız beyanda bulunan Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak yasal işlemler başlatılacaktır” ifadelerine yer verildi.

İlanlarda yasaların koyduğu sınırlar neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve EGO Genel Müdürlüğü’nün denetim, düzenleme ve yaptırım yetkisi bulunmadığı, doğalgazla ilgili bütün işlemlerle Başkent Doğalgaz’ın ilgilendiği bildirildi. Büyükşehir’e ve EGO’ya Başkent Doğalgaz hakkında bir sürü ihbar geldiği belirtilen ilanlarda, doğalgaz hakkında bir sıkıntıyla karşılaştıklarında şikayetlerini EPDK ( Enerji Piyasası Üst Kurulu’na ) Tüketici Hakem Heyetleri, Tüketici Mahkemeleri ve Cumhuriyet Başsavcılıkları’na müracaat etmeleri gerektiği ifade edildi.

BAŞKENT DOĞALGAZ YALANLADI

Başkent Doğalgaz AŞ yetkilileri ise, haklarındaki bu iddiaları yalanladı. Başkent Doğalgaz yetkilileri şöyle konuştu: “Siz belediyecisiniz. Arasalardı. Gelselerdi. Olay nedir diye sorsalardı. Biz anlatırdık. Bizde her şeyin ses kaydı var. Madem bizim hakkımızda çok şikayet var gelsinler ben de onlara örnek vereceğim. Bize günlük 2 bin çağrı geliyor 500’ü abuk sabuk çağrı oluyor. Vatandaş itfaiyeyi arayacak bizi arıyor. Bizde onlarla muhatap oluyoruz. Mesela bizim bir banka olduğumuzu düşünün.  Bankaları denetleyen BDDK var değil mi? Vatandaş, ‘Ey BDDK bu banka şöyle böyle yapıyor’ deyince ne oluyor?  BDDK’nın mevzuatında bir madde var diyor ki bir bankanın aleyhinde atmak, tutmak, asılsız bir şekilde konuşmak yasaktır diyor. Elden ilan dağıttırmak şu cezayla karşılaştırır diyor. Ama EPDK’nın mevzuatında bu yok. Niye yok bizde merak ediyoruz. Şimdi ben doğalgaz dağıtım şirketiyim bir banka değilim benim aleyhimde nasıl otobüslere yazı asarlar. Bu hareket vatandaşı galeyana getirmek değil midir? O zaman bu şirketi batırsınlar, yıksınlar. Gidin sorun belediyeni amacı nedir? İnsanlar yansın yıkılsın mı herkes gazsız mı kalsın?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum