Bu Pazar Seçim Olsa Ne Olur? İşte Son Anket

Bu Pazar Seçim Olsa Ne Olur? İşte Son Anket
Andy-Ar'ın kurucusu Faruk Acar, ekim ayı başında yaptıkları son anket verilerini paylaştı.

İşte Andy-Ar'ın 31 ilde 2037 denekle yaptığı "Bu pazar seçim olsa ne olur" araştırması sonuçları ve Acar'ın açıklamaları...

BU PAZAR SEÇİM OLSA NE OLUR?

Şu an itibariyle AK Parti'nin başarılı olup olmaması, cumhurbaşkanlığı seçiminde elde edilen yüzde 52'yle mi, bir önceki yerel seçimlerde alınan yüzde 43 küsu oyla mı, yoksa son 2011 seçimlerinde alınan yüzde 52'lik bir oy oranı ile mi test edilecek. Tabi bu herkese göre değişkenlik gösterebilir fakat en doğrusu yüzde 50 civaraında olan ve bu bantlarda gezinen bir AK Parti oranından söz edebilirdik. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yerel seçimler biraz daha adayların ön plana çıkmasıyla beraber partilerin oy oranlarını önemli ölçüde etkileyecek faktörlerdir.

Ama 2011 seçimlerinde AK Parti'nin oy oranını yüzde 50 olarak kabul edersek, kararsızlar dağıtıldıktan sonra bugün itibariyle;

AK PARTİ-%46,4

CHP-%24,8

MHP-%14,3

HDP-%8,8.

İKİNCİ PARTİ "KARARSIZLAR PARTİSİ"

Bu sonuçlara göre AK Parti'yi hemen takip eden parti CHP değil, yüzde 26 ile kararsızlar partisi. Dolayısıyla bu kadar kararsızın oluştuğu bir dönem akabinde genel seçimlerde her an çok farklı sürprizlerle de karşı karşıya kalabiliriz.

Kararsızlar daha önceki seçimlerdeki gibi oransal olarak dağılmayabilir, yeni bir oluşum, yeni bir beklenti ya da insanların özellikle dikkate değer bulacağı bir yapılanma söz konusu olur ise bu kararsızların eğilimini önemli ölçüde etkiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum