Arıboğan: “Toplumda Psikolojik Kopuş Yaşanıyor”

Arıboğan: “Toplumda Psikolojik Kopuş Yaşanıyor”
Başbakan Davutoğlu’nun “akil insanlar”la yaptığı toplantıda Prof. Deniz Ülke Arıboğan “Vatandaşları birbirine yapıştıracak bir şey malmadı. Toplumda psikolojik kopuş yaşanıyor” dedi.

“Akil İnsanlar Heyeti”nde yer alan ve Pazar günkü toplantıda hazır bulunan Akit Yazarı Hasan Karakaya, konuya köşesinden yer verdi.

Hasan Karakaya şöyle yazdı:

“Başbakan Davutoğlu’nun “akil insanlar”la yaptığı toplantıda Prof. Deniz Ülke Arıboğan, “toplumda psikolojik kopuş yaşanıyor” uyarısında bulunmuş. 

Toplumda psikolojik bir kopuş mu yaşanıyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, önceki gün “Akil İnsanlar”la buluşmasında, hangi görüşlerin dile getirildiğini yarın yazacağım ama, “çok önemli” bulduğum bir tespiti bugün aktarmak istiyorum... 

Toplantıda söz alan Prof. Deniz Ülke Arıboğan, Akillerden bazılarının, diğerlerine haber vermeden 15 Ekim’de yaptığı toplantıyı “etik bulmadığını” ifade ettikten sonra, dedi ki;

“Türkiye vatandaşlarını birbirine yapıştıracak bir şey kalmadı... Toplumda psikolojik bir kopuş var.

Maçlarda bile, hep karşı takım tutuluyor...

Bizi birbirimize bağlayan değerler yeniden tahkim edilmelidir.”

Deniz Ülke Arıboğan’ın bu tespiti, bence çok önemli... Kobani kalkışması, elbette “büyük bir kopuş”un göstergesidir... Ama sadece Kürtler ve Türkler arasında değil, toplumun diğer kesimleri arasında da bir kopuş yaşanıyor.

Bunun önüne geçmenin tek yolu da, “Millî ve manevî değerleri” yeniden tahkim etmekten geçer.

Yoksa; barış da gelmez, huzur da!.”

SON KEZ KATILDI

Marmara Üniversitesi’nden Deniz Ülke Arıboğan, toplantı öncesi yaptığı açıklamada da, Akil Heyeti’nin 1.5 yıl önce görevini tamamladığını, toplantıya son kez katılacağını söylemişti.

Arıboğan “Akil Heyeti’nin 1.5 yıl önce görevini tamamladığını düşünüyorum. Biz o dönemde kamuoyunun hiç de hazır olmadığı bir süreçte barışla ilgili hem toplumun nabzını tuttuk hem de moderasyon yaptık. Yeni fikirleri, beklentileri, önerileri devlet katına aktarmalarına yardımcı olduk. Heyetin yeni bir işlevi olabileceğini, buna ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Ama Başbakan göreve yeni başladığı için ve 1.5 sene önceki durumu belki bizlerle değerlendirmek üzere bizleri davet ettiğini düşünüyorum. Davetine icabet edeceğim” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum