‘CNN Dalkavuğu' Ivan Watson Türkiye - Suriye Sınırında

‘CNN Dalkavuğu' Ivan Watson Türkiye - Suriye Sınırında
Erdoğan’ın Gezi eylemlerinde yaptığı yayınlar nedeniyle ‘CNN’in dalkavuğu’ diye nitelediği CNN muhabiri Ivan Watson, Genelkurmay'ın davetlisi olarak Suriye sınırına geldi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın özel davetlisi olarak Suriye-Türkiye sınırına gelen watson, TSK noktalarını yerinde inceledi.

"TÜRKİYE NASIL KORUNUYOR" DİYE HABER YAPTI

Amerikalı gazeteci, sınırda askeri bölgeleri gezerek ‘Türkiye’nin sınırı nasıl koruduğuna ilişkin’ bir haber yaptı. ‘Dış mihrak’ Watson’ın, askeri bölgelerin içine girerek nöbet noktalarından görüntüler almasına da izin verildi.

ÖZEL TURUNU TWITTER'DAN PAYLAŞTI

Amerikalı gazeteci haberini Twitter’dan, “Türk ordusu bana Suriye’yle ilgili güvenlik önlemleri aldığı sınırının bir kısmında özel bir tur yaptı” diye duyurdu.

2.20141021100436.jpg

IVAN WATSON KİMDİR?

Ivan Watson Gezi eylemlerinin birinci yıldönümünde canlı yayında gözaltına alınmış ve ardından da dönemin başbakanı Erdoğan’ın ‘CNN’in dalkavuğu‘ sözleriyle ettiği hakarete maruz kalmıştı. Türkiye’de gazetecilere yönelik baskının yabancı bir muhabire kadar yansıması uluslararası basında geniş ilgi uyandırmış; ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf Erdoğan’ın iddialarına “Gülünç bir suçlama” yorumunu yapmıştı.

Uzun yıllar CNN International’ın İstanbul muhabirliğini yapan Watson, buradaki görev süresinin dolduğu gerekçesiyle Hong Kong’a gönderilmişti.

İŞTE SURİYE SINIRINDAKİ O HABER

ivan3.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum