Ne Zaman Emekli Olurum? SKK Emeklilik Hesaplama

Ne Zaman Emekli Olurum? SKK Emeklilik Hesaplama
Türkiye'de emekliliği bekleyen milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren emeklilik hesaplamaya dair güncel bilgileri sizler için derledik.

SGK resmi sitesi, SSK kapsamında sigortalı olan çalışanları bilgilendirmek amacıyla olağanüstü bir sistemi uygulamaya koyarak, SSK Emeklilik Hesaplama kolaylığını sunmuştur.Herhangi bir firma bünyesinde uzun yıllar çalışanlar artık emeklilikle ilgili hesaplamalarını yapmak isterler. Ne zaman emeklilik hakkına sahip olacaklarını bilmek en doğal haklarıdır.

NE ZAMAN EMEKLİ OLACAKSINIZ?

Ne zaman emekli olacağınızı hesaplamak ve gerekli işlemleri öğrenmek için bağlı bulunduğunuz statülere göre sizlere yapmanız gerekenleri anlatacağız. SGK bünyesinde buluna SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kurumlarına bağlı olanların emeklilik hesaplama işlemleri değişiklik göstermektedir.Cinsiyet, doğum tarihi, SSK ilk işe başlama tarihini ve sorgula butonu ile SSK emeklilik hesaplama işlemlerini kolayca yürütebilirsiniz. Yapmış olduğunuz işlemin ardından hayalini kurduğunuz huzurlu ve eğlenceli günlere ne kadar yakın olduğunuzu görebilirsiniz.

SSK NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR EMEKLİLİK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA

Kendi işlerinin patronu, esnaflar ve çiftçi gibi birçok farklı alandan insan değişik Bağ-Kur basamaklarından prim borçlarını ödeyerek sağlık ve hastane gibi sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanma hakkı kazanırken ödenen primler sayesinde kanunun emrettiği gün sayısını doldurarak emeklilik hakkına da sahip olabilirler. Bağ kur kapsamına giren kişiler herhangi bir alanda dükkân işleten, firmasında üretim yapan patronlar veya tarlasındaki mahsulünü satan kişilerdir. Bağ-kur emeklisi olabilmek için şahıslar üzerlerine düşen prim ücretlerini kesintisiz olarak kendileri ödemek zorundadırlar. Bağ kur kapsamına girenlerin emekliliği kendi ellerindedir. Başka birinin emrinde çalışmadıklarından emeklilik hakkını sunan ve sağlık, hastane gibi hizmetlerin ücretsiz alınmasına imkân sunacak tüm durumlar kendi ellerindedir. Örneğin Bağkur primlerini ödemeyen bir tüccar kesinlikle kamu hastanelerinden ücretsiz bir şekilde yaralanamaz. Hastalıkla ilgili cerrahi bir işlem gerektiğinde hastane masrafları alır başını yürür. Bu gibi istenmeyen durumlara engel olmak ve hastaneye yüklü olarak verilecek olan parayı, zamanında taksit taksit Bağ kur primlerine yatırmak çok daha mantıklı ve akıllıcadır. Çoğu insan başına bir hastalık veya hastaneye düşecek bir durum olduğunda Bağ kur’un faydasının farkına vararak, Bağ kur primlerini toplu olarak ödemeye kalkışır. En baştan alınmış olan Bağ kur sicil numarası ile her ay düzenli olarak primleri ödemek çok daha mantıklı ve insanı yormayan bir durumdur. Bu şekilde her hangi bir hastalık karşısında afallanıp kalınmaz, hastanedeki tüm haklardan en iyi şekilde yararlanılabilir. Bunun farkında olan bireyler, düzenli bir şekilde Bağ kur prim ödemelerini yaparlar ve hayatlarına huzurla devam ederler, aradan geçen yıllar sonunda Bağ kur’dan emekli olmanın tadını yaşarlar Bağ kur primlerini ödeyen tüm bireyler Bağ kur Emeklilik Hesaplamalarını hep merak ederler. Bunu bilmekten daha doğal ne olabilir ki Bağ kur Emeklilik Hesaplama işlemi SGK web sitesi üzerinden online olarak sadece bir tık ile, basit, kolay ve pratik bir şekilde yapılarak kolayca emekliliğe varan yolda gelecekle ilgili daha güzel planlar yapılmaya başlanabilir.

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK HESAPLAMA

Emekli sandığı kamu kapsamında devlet memuru olarak çalışanları yakından ilgilendiren bir durumdur. Yıllar boyu okul sıralarında çalışma amacımız yapılan sınavlarda başarı göstererek devlet memuru olabilme isteğimiz var olmaktadır. Tüm çabamız devlete dayalı bir kamu kurumunda işten çıkma kaygısı olmaksızın, sadece hafta içi çalışmak koşulu ile rahat ve kaliteli bir iş edinebilme isteğidir. Bu isteğini yerine getirebilmiş tüm kişileri iş açısından dünyanın en mutlu kişileridir. Sevdikleri bir işte, ,işten atılma kaygısı olmadan hatta yüksek bir maaş garantili ile çalışmaktan gayet memnundurlar. İşinin başına geçen ve bir kamu departmanında görev alanlar devlet memuru olarak çalışırlar. Göreve başladıkları ilk günden itibaren Emekli Sandığı kapsamına dâhil olurlar. Devlet kurumlarında bir süre çalışmış olan kişiler artık emeklilikle ilgili hayaller ve planlar kurmaya başlarlar buna başlamadan önce de emekli olacakları günü bilmek isterler. SGK web sayfası aracılığıyla sadece dakikalar içerisinde online olarak sorgulama yaparak Emekli Sandığı Emeklilik Hesaplama işlemlerini yapabilir, kendilerini bekleyen güzel günlerin uzaklığını öğrenebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.