Ünal Aysal Son Maçına Çıkıyor

Ünal Aysal Son Maçına Çıkıyor
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda yapacağı Borussia Dortmund karşılaşmasıyla Ünal Aysal başkanlığındaki son resmi maçına çıkacak.

Türk Telekom Arena'da yarın oynanacak Borussia Dortmund karşılaşması sarı-kırmızılı kulübün 25 Ekim'de yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığı devretmeye hazırlanan Aysal'ın başkan olarak izleyeceği son resmi futbol karşılaşması olacak.

14 Mayıs 2011'de yapılan genel kurulda 2 bin 998 oy alarak kulüp tarihinin en yüksek oyuyla başkan seçilen Aysal, kulüp tarihinin 3 yıllık görev dönemi için seçilen ilk başkanı olmasına karşın, bu süresini dolduramadı. Olağanüstü genel kurulla göreve gelen Aysal, 22 Haziran 2013 tarihinde olağanüstü genel kurula gitti ve tek aday olduğu seçimde yönetimini önemli ölçüde değiştirerek bin 404 oyla tekrar başkan seçildi.

Aysal, Divan Kurulu toplantılarında yaşadığı sorunların ardından geçen ay bir kez daha olağanüstü genel kurul kararı alırken, olağanüstü seçimli genel kurulda başkan adayı olmadı. Ünal Aysal, başkanlığı 25 Ekim'deki seçimin ardından başkan adaylarından Alp Yalman veya Duygun Yarsuvat'a devredecek.

3 yılda 5 kupa

Görev süresinin sonunda toplam bin 244 gün başkanlık yapacak Ünal Aysal, döneminde Galatasaray Futbol Takımı 5 kupa kaldırdı.

Sonrasında başlatılan şike soruşturması nedeniyle olaylı hatırlanan 2010-2011 sezonunu 8. tamamlayan Galatasaray'ı devralan başkan Aysal, başına efsane teknik adam Fatih Terim'i getirdiği sarı-kırmızılı takımı adeta küllerinden ayağa kaldırdı. Terim önderliğinde yaptığı transferlerle zirveye oynayan bir kadro oluşturan Aysal'ın takımı, bu yatırımının karşılığını ilk sezonunda verdi ve şampiyonluğa ulaştı. Sarı-kırmızılılar, Süper Final'in oynandığı sezonun sonunda ezeli rakibi Fenerbahçe'nin sahasında şampiyonluğunu ilan etti.

İkinci sezonunda yaptığı yatırımları sürdüren Aysal, sarı-kırmızılı takımın mücadele ettiği Spor Toto Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başarılı sonuçlar almasında baş rolü oynadı. Sezona Fenerbahçe'yi yenip, TFF Süper Kupa'yı kazanarak başlayan Galatasaray, Aysal'ın başkanlığında 2012-2013 sezonununu da şampiyon tamamladı. Sarı-kırmızılılar, böylece şampiyonluk sayısını da 19'a çıkararak, 18 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe'yi geçmiş oldu.

2013-2014 futbol sezonuna yine Fenerbahçe'yi mağlup edip TFF Süper Kupa'yı kazanarak başlayan Aysal'ın başkanlığındaki Galatasaray, yönetimsel ve teknik kadro nedeniyle yaşanan bir çok krize yenik düştü ve şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırdı. Buna rağmen ligi ikinci bitiren sarı-kırmızılılar, 8 sezondur kazanılamayan Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek, moral buldu.

Sarı-kırmızılılar ayrıca 2013-2014 sezonu öncesinde Arsenal'in ev sahipliğinde düzenlenen "Emirates Cup"ta da şampiyonluk yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.