İşte Prostatın Bitkisel Çözümü

İşte Prostatın Bitkisel Çözümü
Bitki araştırmalarına devam eden Hekimzade Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muammer Yıldız Bolu Dağı’nın eteklerinde şifalı yakı otunu inceledi.

Fitoterapist Dr.Muammer Yıldız, Bolu Dağı’nda bol miktarda bulunan yakı otunun prostat tedavisi için hayati önem taşıdığını söyledi.Türkiye bitki florasında en fazla Bolu Dağı’nın eteklerinde yetişen bu bitki özellikle kayalık alanlarda bulunuyor. Yakı otununprostat tedavisinde kullanılması tıp otoriteleri tarafından öneriliyor.

Küçük çiçekli yakıotu; Prostat hastalıkların da kullanılan etkin bir bitki olduğunu söyleyen Hekimzade Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muammer Yıldız, ‘’Küçük çiçekli yakı otu ile hazırlanan çaylarla tedaviye başlanıldığında kişide sıkıntıların aksine bir gevşeme ve rahatlık görülür. Bu etki ile geceleri çok sık olan tuvalete gitme ihtiyacında azalma belirgin bir şekilde kendini gösterir’’dedi.

Şifa verici özellikleri olan yakıotları, kırmızı beyaz ve uçuk pembe çiçekli olanı Bolu Dağı çevresinde yoğun olarak bulunuyor. Hekimzade Dr. Muammer Yıldız, yakı otunun nasıl hazırlanacağı konusunda da şu bilgileri verdi:Bütün halindeki bitki demet yapılarak havadar ve gölgeli bir yerde asılarak kurumaya terk edilir. Demetler iyice kuruduktan sonra ince bir şekilde kıyılır. Hazırlanan bu materyal, hava almayacak şekilde kaplarda muhafaza edilir.

Faydalı olan yakıotu türlerini, küçük çiçekli oluşu ve çiçek renklerinin ise kırmızımsı açık pembe veya beyazımsı oluşundan tanıyabilirsiniz diyen Dr. Yıldız,“Diğer yakıotu türleri ise kullanılmaz” ifadelerini kullandı.

Dr. Yıldız, Türkiye’nin şifalı bitkiler açısından dünyanın en önemli ülkelerinin başında geldiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.