Baransu'ya Mahkemeden Şok!

Baransu'ya Mahkemeden Şok!
Taraf gazetesi yazarı Baransu'nun, İçişleri Bakanı Ala'ya karşı "basın yayın yoluyla hakaret ve iftira etmek" suçlarından 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya karşı "basın yayın yoluyla hakaret" ve "iftira" suçlarından 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık Baransu ile müşteki Efkan Ala'yı avukatları temsil etti.

Baransu'nun avukatı Veysel Ok, müvekkilinin şehir dışında olduğu için duruşmaya katılamadığını, diğer celse hazır edeceğini söyledi.

Hakim, "Sanığın adresi yok mu? Burada görülen adresine tebligat teslim edilememiş. Sanık da gelmediği için yakalama çıkarmam gerekiyor. Usül neyse onu yapmamız gerekir" dedi.

Avukat Ok da celse arasında Baransu'ya ait adresi yazılı mahkemeye sunacağını bildirdi.

Bu arada duruşmada, Merkezi Nüfus İdare Sistemi'den (MERNİS) Baransu'ya ait adresin tespiti yapılarak tutanağa geçirildi.

Hakim, Baransu'nun bir dahaki celse zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Baransu'nun Taraf gazetesinin 2 Aralık 2013 tarihli nüshasının birinci sayfasında kaleme aldığı "Yıl 2013: Hükümete ters düşen cemaat de fişleniyor" ve devamı mahiyetinde gazetenin 11. sayfasında yer alan "Fişlemeler 2013'te de sürmüş" başlıklı haberine yer veriliyor.

İddianamede, söz konusu haberde, olay tarihinde Başbakanlık Müsteşarı olarak görev yapan müşteki Efkan Ala'nın, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından hazırlandığı iddia edilen fişleme belgelerini gereğinin yapılması için klasörlediğinin belirtildiği aktarılıyor.

Haberle bir taraftan üst düzey kamu görevlisi olan Ala'ya karşı gerçeğe ve hukuka aykırı "fişleme yapmak" fiilinin isnat edilerek "iftira" suçunun işlenildiği aktarılan iddinamede, diğer taraftan da onur, şeref ve saygınlığına açıkça saldırıda bulunarak "hakaret" edildiği kaydediliyor.

İddianamede, Baransu'nun bu haberle Ala'ya karşı "basın yayın yoluyla hakaret" ve "iftira" suçunu işlediği aktarılarak, 1 yıl 4 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum