Rize yaylaları beyaza büründü

Rize yaylaları beyaza büründü
Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ne bağlı Ayder, Ceymakçur, Kavrun, Çat, Kaleköy, Trovit ve Elevit yaylaları, kar yağışı sonrası beyaza büründü.

Bazı bölgelere kar nedeniyle ulaşım sağlanamadı. Doğası ve manzarasıyla cenneti andıran yaylalardaki köylüler, köylerine gitmek üzere yola çıktı, yolculuk sırasında renkli görüntüler oluştu.

Yağmurun etkili olduğu Karadeniz Bölgesi'nin ilk karı Rize yaylalarına yağdı.

Çamlıhemşin İlçesi'nin yüksek kesimlerinde geçen Cumartesi öğle saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürdü. 3 bin 937 metrelik Kaçkar Dağı zirvesine 15 gün önce yağan karın ardından Cumartesi günü öğleden sonra da Çamlıhemşin İlçesi'nin 2 bin 500 metre rakımlı Ceymakçur, Trovit ve Elevit yaylalarına yağmaya başladı. Pazar günü ise 1400 rakımlı Ayder yaylası ile birlikteKavrun, Çat ve Kaleköy yaylaları da kardan nasibini aldı. Ceymakçur, Trovit ve Elevit yaylaları kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Pazartesi günü kar yağışının durması ve güneşin çıkmasıyla arazi vitesli araçlar için yol trafiğe açık konuma geldi. Normal araçlar ise yaylalara çıkamadı.

Yaylalarda yaşayanlar, 1 hafta içinde ilçe ve köylerdeki evlerine taşınırken büyük ve küçükbaş hayvan sahipleri sürülerini aşağıya indirmeye başladı.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum