Peşmerge Kobani'ye Ne Zaman Girecek!

Peşmerge Kobani'ye Ne Zaman Girecek!
KDP'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw'ın haberine göre Peşmergenin gelecek hafta ağır silahlarla Kobani’ye gideceği bildirildi.

KDP'nin yarı resmi yayın organı olarak bilinen Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani’ye geçmesi için ikna etmesinden sonra, Başkan Barzani’nin Parlamento Başkanı Yusuf Muhammedi telefonla arayarak karar çıkarmasını istediği belirtildi.

PYD’nin ilk başta peşmergenin Kobani’ye geçmesine razı olmadığı ancak Mesud Barzani, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir ve Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin’in devreye girmesinden sonra PYD’nin ikna olduğu belirtildi.
 
Peşmerge Bakanlığı’nın, Mesud Barzani’nin Peşmerge Güçleri Genel Komutanı olarak Kürdistan Parlamentosu’ndan geçiş için karar çıkarması talimatından sonra hazır olduğu bildirildi.

ROJAVALI DEĞİL IRAKLI 500 PEŞMERGE GİDECEK
 
Rûdaw’ın ulaştığı bilgiler göre, Türkiye üzerinden gönderilecek peşmergelerin Rojava değil, Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri olacağı ifade edildi.

Gönderilecek peşmerge sayısının PYD’nin, “Sadece silaha ihtiyacımız var, peşmergeye ihtiyaç yok” açıklamasından dolayı az olacağı öğrenildi. KDP'ye yakın gazetecilerden Rebwar Kerim ise Kobani'ye gidecek Peşmerge sayısının 500'ün altında olacağını bildirdi.
 
Bugün Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir ile İçişleri Bakanı Kerim Şingari yaptığı toplantıda Kobani’ye peşmerge gönderilmesi konusunu ele almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum