Kılıçdaroğlu Bu Sözleri Söyledi Mi?

Kılıçdaroğlu Bu Sözleri Söyledi Mi?
"YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum" Kemal Kılıçdaroğlu bu sözleri söylemiş olabilir mi?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısının ardından İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, öğrencilerle sohbetinde, Türkiye'nin IŞİD saldırısı altındaki Kobani'ye peşmerge güçlerinin geçişlerine izin vermesi ve ABD'nin “YPG'nin terör örgütü olarak görülmediği” yolundaki açıklamasına ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. 
 
Kılıçdaroğlu, bir öğrencinin “Hükümet Kobane'ye peşmerge geçişine izin verdi. Yine dün ABD, YPG'yi terör örgütü olarak görmediklerimi açıkladı. Financial Times'ın Türkiye'nin Kobene'de u dönüşü yorumuna yol açan bu gelişmeyi siz parti olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt verdi:

KILIÇDAROĞLU: YPG BİZİM İÇİN TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL
 
T24'de yer alan habere göre, "Bizim için YPG terör örgütü değildir. Şimdi bir kere terör örgütü olarak sivillere genç, yaşlı, kadın, erkek demeden öldüren örgütlenmelere biz ‘terör örgütü’ diyoruz. PKK bu bağlamda terör örgütüydü, çünkü genç, yaşlı, kadın, erkek demeden katletti. Ancak YPG'nin şu ana kadar Türkiye'ye veya kendi halkına yönelik böyle bir uygulaması olmadı. Olursa tabii ona  da karşı çıkarız. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur."

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Barzani'ye gönderdiği silahların PKK'nın eline geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın, şeklinde bir değerlendirmede bulunurken bu silahların bizi vurabiliceğini belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum