Türkiye'yi Tehdit Ettiler!

Türkiye'yi Tehdit Ettiler!
Güney Kıbrıs Rum Kesimi, sondaj çalışması yaptıkları Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin doğalgaz araması yapmasının ardından Türkiye’nin AB müzakerelerini engelleyeceklerini açıkladı.

Milliyet'in haberine göre, Rum Kesimi'nin en yüksek karar organı olan Kıbrıs Rum Ulusal Konseyi, dün Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında toplandı.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Güney Kıbrıs Rum Kesimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Türkiye’nin yasal olmayan bir şekilde doğalgaz araması yaptığını savunarak, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olması için devam eden müzakerelere müdahale edeceklerini söyledi.

Rum Ulusal Konseyi iki gün devam eden toplantılar sonucunda 8 maddelik önlemler paketi açıkladı. Türkiye’ye karşı BM ve AB’de ‘yaptırımlar yapılmasının’ çabasının harcanacağı belirtilen açıklamada, Ankara’nın ‘Akdeniz’de provokatif bir yaklaşım sergilediği’ iddia edildi.

Rum Ulusal Konseyi kararları şöyle:

- Avrupa Konseyi’ne Türkiye’nin gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili resmi şikayette bulunulacak. Avrupa Konseyi’nin Türkiye’yi resmen kınaması istenecek.

- Avrupa Birliği üyeliği yapıcı ve stratejik bir şekilde kullanılacak.

- Türkiye ile AB’nin yaptığı müzakerelerde, yeni başlıkların açılması engellenecek.

- Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi’ne konunun nasıl taşınacağına ilişkin seçeneklerin gözden geçirilmesi kararı alındı.

- Rum Başsavcı şu anda, Türkiye’nin Münhasır Ekonomik Bölge’de faaliyetlerine dahil olan kişiler ve şirketler ile ilgili yasal işlem başlatma ile ilgili yollar arayacak.

- Diplomatik ilişkiler yoluyla ne yapılacağı gözden geçirilecek.

- Birleşmiş Milletler Hukuki İşler Ofisi’ne bağlı Deniz ve Okyanus Hukuku birimine resmi şikayette bulunulacak.

- Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne de resmi şikayette bulunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum