İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları
Saldırılardan kalan patlayıcılardan birinin patlaması sonucu 4 yaşındaki Filistinli çocuk öldü

 İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarından kalan patlayıcılardan birinin patlaması sonucu 4 yaşındaki Filistinli çocuk hayatını kaybetti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinde İsrail saldırılarından kalan patlayıcılardan birinin infilak etmesi nedeniyle 4 yaşındaki Muhammed Sami Ebu Cerad'ın yaşamını yitirdiğini söyledi.

Filistinli çocuğun ölümüyle İsrail'in 51 gün süren Gazze saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 159'a yükseldi.

İçişleri Bakanlığı, Patlayıcı Mühendisliği biriminin, insanların can ve mal güvenliği için saldırılardan kalan infilak etmemiş bomba, füze ve mermileri tespit etme çalışması yürüttüğü, bu çerçevede şimdiye kadar 10 ton patlayıcının imha edildiği bildirilmişti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde Filistinli gruplarla varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.