İŞİD'den Türkmen Katliamı

İŞİD'den Türkmen Katliamı
Irak’ın Diyale iline bağlı Türkmenlerin yogun olarak yaşadığı Karatepe köyünde İŞID kuşatması sürüyor.Karatepe kasabasına üç koldan havan toplarıyla ve ağır silahlarla saldırı başlatan IŞİD üç Türkmen'i öldürdü.15'ini rehin aldı

 Irak Parlamentosu Türkmen Milletvekili Hasan Özmen, kasaba çevresindeki köylerin de IŞİD’in kontrolüne geçtiğini belirterek, “Karatepe kuşatma altında. Kaçırılan 15 kişi Ali Saray köyüne götürüldü. Onların sağ olarak dönmeleri imkansız. Irak merkezi hükümetinden yardım bekliyoruz. Yoksa katliam olacak” ifadelerini kullandı.

Çevre köyler de IŞİD’in kontrolünde

KaçIrIlan Türkmenlere işkence yapıldığını, Karatepe’de göç yaşandığını vurgulayan Özmen, “Halkın önemli bir bölümü gitti. Çok az sayıdayız. Kalanların da silah ve cephanesi yok. Şehir, zamanla tamamen boşalır ve IŞİD’in eline geçerse tekrar kurtarılması çok zor olur. Çevre köyleri de kaybettik” dedi. 

Terör örgütü IŞİD, Irak’ın Diyale iline bağlı Türkmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Karatepe kasabasına üç koldan havan toplarıyla ve diğer ağır silahlarla saldırı başlattı. Saldırıda 3 kişi ölürken, 15 kişi de IŞİD tarafından kaçırıldı. Karatepe’ye giden Türkmen Milletvekili Hasan Özmen,  Karatepe’nin çevresindeki köylerin IŞİD’in kontrolüne geçtiğini belirterek, “Karatepe, IŞİD tarafından kuşatıldı. Ancak az bir kuvvetimiz olsa da IŞİD’i püskürttük” dedi. Durumu yerinde görmek için Karatepe’ye gittiğini açıklayan Özmen, hükümetten yardım beklediklerini söyledi. Karatepe’de az sayıda milis kuvveti bulunduğunu anlatan Özmen, Karatepe’den kaçırılan 15 kişinin yakındaki Ali Saray Köyü’ne götürüldüğü ifade etti. Özmen, “Saldırı evvelki gün akşam oldu. Havan topu saldırısında halktan 3 kişi hayatını kaybetti. 15 kişiyi de alıp götürdüler. Onların sağ gelmeleri imkansız” diye konuştu.

Kasaba boşaltılıyor
Kaçırılan köylülere işkence yapıldığını belirten Özmen, Karatepe’de de büyük bir göç yaşandığını söyledi. Karatepe’nin kaybedilmesi durumunda bir daha geri alınmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Özmen sözlerini şöyle tamamladı: “Halkın önemli bir bölümü gitti. Çok az sayıdayız. Kalanların da silah ve cephanesi yok. Şehir, zamanla tamamen boşalır ve IŞİD’in eline geçerse tekrar kurtarılması çok zor olur. Çünkü etrafı bağ bahçe. Şu anda çevre köyler kaybedildi. Kasabanın merkezi hâlâ bizdedir. Merkezi hükümetten yardım gelmesini bekliyoruz.” 

Yardım çağrısı
Irak’ta olduğu kadar, Suriye’deki soydaşlarımız da büyük sıkıntı içerisinde. Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Zevir, kış aylarında sınır ötesindeki Suriyelilerin unutulmaması gerektiğini belirtti. Zevir, yaptığı açıklamada, ülkedeki iç savaş nedeniyle yüzbinlerce insanın 3 yılı aşkın süredir bombalar altında yaşamını devam ettirdiğini kaydetti. Lazkiye’nin Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad bölgelerinde binlerce insanın elektrik olmadan, çadırlarda yaşadığını ifade eden Zevir, havaların soğumasıyla birlikte insanların barınma ve sağlık ihtiyaçlarının arttığını söyledi. Ülkede her geçen gün yaşam koşullarının zorlaştığını belirten Zevir, “İnsanların güvenli bölgelere kaçışı devam ediyor. Bunların çoğunluğu kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma çadırlarda hayatını devam ettiriyor. Bazıları bu yıl ilk kez kışı dışarıda geçirecek. Bu nedenle bölgede özellikle yatak, ilaç, battaniye, çadır ve un ihtiyacı var. Tüm dünya kış aylarında Suriye’yi unutmamalı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.