Provakatörlerin Adresi Bingöl

Provakatörlerin Adresi Bingöl
Emniyet Müdürüne suikast ile gündeme gelen Bingöl'e yönelik provokasyonlar devam ediyorBingöl'de dün yaşanan çatışmada Hüda-Par'lı öldürüldü. Parti, üyelerine 'Kendinizi savunun' çağrısı yaptı.

Parti, üyelerine 'Kendinizi savunun' çağrısı yaptı. Hatip Dicle “Olay şüpheli” dedi. Devlet, 30 yıldır akan kanı demokratik yollarla bitirmek için yeni bir süreç başlattı. İş resmiyete kavuşturuldu ve müzakerelere başlandı. Tam kararlı adımlar atılmışken HDP, IŞİD'in Kobani'yi kuşatmasını bahane ederek halkı sokağa döktü. 38 kişi hayatını kaybetti. Süreç yara aldı. Sükûnet çağrısı yapılırken karanlık eller bu sefer Bingöl'de düğmeye bastı.Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in de aralarında bulunduğu polislere uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. Saldırıyı PKK üstlenmedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceden bilgi geldiğini ancak savcılığın işleme koymadığını açıkladı. Önceki gün HDP heyetiyle görüşen Abdullah Öcalan, “Süreci sabote etmek isteyen güçler, Bingöl örneğinde de görüldüğü gibi süreci çatışmaya çevirmek için fırsat kolluyor” açıklamasında bulundu.
İNFAZ EVİNİN ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİ
Diyarbakır'daki olaylar sırasında Hüda-Par'lı üç genç, başları ezilerek öldürülmüştü. Şehirdeki sivil toplum kuruluşları PKK ile Hüda-Par'ın çatışmasını önlemek için devreye girdi. Barış çağrıları yapılırken Bingöl'den yine ortamı gerecek saldırı haberi geldi. Karlıova ilçesinde Hüda-Par üyesi Fethi Yalçın (35), dün sabah saatlerinde işe giderken evinin kapısının önünde uzun mamlulu silahlarla tarandı. Vücuduna 11 mermi isabet eden dört çocuk babası Yalçın hayatını kaybetti. Saldırganlar, mahallede MOBESE kameralarının olmayışından istifa ederek izlerini kaybettirdi. Saldırıyı kınayan Hüda-Par Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı partililere “Herkes kendi güvenliğini alsın” çağrısında bulundu. 2 yıllık bir parti olmalarına rağmen 400'e yakın saldırıyla karşılaştıklarını kaydeden Tasalı, “Yalçın, daha önce de PKK'lı çeteler tarafından tehdit almıştı. Tehdit sebebi Hüda-Par'lı, sakalı ve Müslüman olması” dedi.

 HATİP DİCLE: OLAY ŞÜPHELİ
Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle ise Yalçın'ın bir kardeşinin HDP ilçe yöneticisi olmasının, karanlık güçlerin provokasyon amaçlı devreye girdiğine dair endişelerini artırdığını bildirdi. Dicle, Hüda-Par ile diyaloğu sürdürürken saldırı ve ölüm haberlerinin gelmesinin ciddi şüphe oluşturduğunu söyledi.
Bölgeden gelen bilgilere göre, çözüm sürecinde başarılı olamayan derin yapılar, PKK ve Hüda-Par çatışması üzerinden bölgeyi kan gölüne çevirmek istiyor. 90'lı yıllarda da PKK ile Hizbullah hakimiyet savaşına girişmiş, derin yapılar bu ortamdan yararlanacak kıvılcımı alevlere dönüştürmeyi başarmıştı. Bingöl ise kilit şehirdi. 1993'ün Mayıs ayında Milli Güvenlik Kurulu'nda terör meselesinin sona erdirilmesi için demokratik adımların atılması gerektiği tartışılıyordu. Bu sırada izinden dönen silahsız 33 asker, kurşuna dizildi ve süreç akamete uğratıldı. Öcalan'ın yıllar sonra 'Haberim yoktu ama sahip çıkmak zorunda kaldım' dediği ortaya çıktı. Dosya yıllar sonra Ergenekon davası çerçevesinde yeniden açıldı. Gizli tanıklar dinlendi ve olayın derin yapıların işi olduğu belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.