O İlde MERS Virüsü Şüphesi

O İlde MERS Virüsü Şüphesi
Ağrı'da hacdan döndükleri belirtilen iki kişi, yüksek ateş nedeniyle MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alındı.

Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne yüksek ateş şikayetiyle başvuran Acem Ç. ve Hanım H, muayene edildikten sonra MERS virüsü şüphesiyle enfeksiyon hastalıkları polikliniğine sevk edildi.

Doğubayazıt Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Atabey, yaptığı açıklamada, "Dün iki hastamız yüksek ateş sebebiyle hastanemize yatırıldı. Bu hastalara yapılan muayeneler nezdinde genel durumlarının iyi olduğu tespit edildi. Bunu kamuoyunun bilgisine duyurmak istiyoruz. Gerekli yerlere bilgiler verildi, gerekli önlemler alındı. Şuan için edişe yaratacak herhangi bir durum söz konusu değil" dedi.   

Hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Ökke, ise hastaların ikisinin de hacdan geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"İkisi de orada rahatsızlanıp tedavi görmüşler ve buraya gelmişler, burada da mevcut klinik tedavileri devam etmektedir. Bu hastalarımız hacdan geldiklerinden dolayı ve bizim bu hastalarda yüksek ateş saptamamızdan ve nefes darlığının olmasından dolayı, MERS-COV adı verilen virüsten şüphelenip, gerekli önlemleri aldık. Bunlar kesin vakalar değildir, sadece şüpheli vakalardır. Tahlilleri alınıp Ankara'ya gönderilmiştir. Tedavileri devam etmektedir ve genel durumları oldukça iyidir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.