Davutoğlu: Tarifsiz bir acı yaşadım

Davutoğlu: Tarifsiz bir acı yaşadım
Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Okullarımızın ve öğrenci yurtlarının yakılmasının üzücü olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) ile Avrupa Eğitim Vakfı ortaklığında gerçekleştirilecek "Temiz Sınıf, Sağlıklı Gelecek" projesinin Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki açılış töreninde konuştu.

YÜREK YAKAN OLAYLAR OLDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Türkiye'de yaşanan güzelliklere ve gelişmelere rağmen "yürekleri yakan olaylar" da yaşandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

OKULLARIN YAKILMASI ÜZÜCÜ

"Bir anne, bir hekim, bu ülkenin bir vatandaşı olarak beni yüreğimden yaralayan bir hadise ise son dönemde maalesef yaşanan olaylarda çocuklarımızın şiddete maruz, şiddete aracı, şiddete muhatap kılınması. Özellikle okullarımızın ve öğrenci yurtlarının molotoflu saldırılara maruz kalması son derece üzücü.

TARİFSİZ BİR ACI YAŞADIM

Projenin sürdürüleceği iki ilimizde de bunun örneklerini maalesef yaşadık. İstanbul'da alevler içinde kalan okul binalarını, Siirt'te yine bir anaokulunda küle dönmüş oyuncakları gördüğümde, eminim sizler de öyle hissetmişsinizdir, tarifsiz bir acı yaşadım.

ALLAH FIRSAT VERMESİN!

Çocuk masumiyetine, çocukların güvenliğine kastedenlere, inşallah, Allah fırsat vermesin diyorum. Hamdolsun ki bu istisnai negatif fotoğraf kareleri, milletimizin muazzam dayanışma ruhunu lekelemeye ve zedelemeye yetmeyecektir''

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.