"Ortadoğu Labirentlerinde Kaybolursunuz"

"Ortadoğu Labirentlerinde Kaybolursunuz"
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Suriye politikasında bütünleşik bir stratejiniz yoksa nasıl bir kara harekatı yapacaksınız?" dedi.

Kurtulmuş, CNN Türk'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

"ABD başkanlığındaki koalisyonun 3 yıllık planı size gönderdiklerinde içinde Türkiye'nin de kara harekatı yapması mı vardı?" sorusu üzerine Kurtulmuş, "Şimdi bazı çevrelerden şöyle bir yaklaşım belki ortaya çıktı. 'Türkiye bu işin içerisine girsin'. Biz meseleyi görüyoruz. Suriye politikasında bütünleşik bir stratejiniz yoksa nasıl bir kara harekatı yapacaksınız? Bir ülkeye girip kara harekatı yapmak öyle çok kolay bir şey değil. Hele Ortadoğu'nun labirentlerinde yolunuzu kaybedersiniz" diye konuştu.

ABD'nin, Irak ve Afganistan'da yaşadığı sıkıntılara işaret eden Kurtulmuş, "Çok kolay şeyler değil. Kaldı ki bu Irak ve Afganistan stratejisi gibi de değil. Orada nihayetinde ABD'nin domine ettiği, tek başına ortaya koyabildiği bir kendisince doğru yanlış stratejisi vardı ama Suriye meselesi öyle değil. Bir koalisyon var ama bu koalisyonun da bundan sonra nasıl hareket edeceği, Suriye'de nasıl bir siyasal çözüm bulacağına ilişkin ortak bir fikri yok" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum