Facebook ve Twitter Karşı Karşıya

Facebook ve Twitter Karşı Karşıya
En popüler iki sosyal ağ Facebook ve Twitter istatistiklerle karşı karşıya. Hangisi daha çok kazanıyor ve hangisinin daha çok kullanıcı var

İkisinin de kurulmasının ardından yaklaşık 10 sene gibi bir zaman geçti. Peki bu iki dev ağ bu süre içerisinde nasıl dünyanın en büyük sosyal ağları arasına geldiler? Tabii ki bunu şimdi burada anlatmak çok uzun süre alır. Ancak şimdi bu iki sosyal ağın da şu anki durumlarından bahsedebiliriz. Bu konuda Forbes bu iki site arasında oldukça dikkat çekicii istatistikleri barındıran bir infografik yayınladı. Gelelim infografikteki istatistiklere.

25nx6_1414130524_7942.jpg
Facebook aylık 1.3 milyar aktif kullanıcı ve 2.9 milyar dolarlık geliriyle bu alanlarda Twitter'ın bir hayli önünde yer alıyor. Twitter'ın ise aylık 271 milyon aktif kullanıcısı ve 312 milyon dolar geliri bulunuyor.
Öte yandan ilginç bir şekilde Twitter'da en çok takipçisi olan ilk 3 isimle Facebook'ta en çok beğeniye sahip 3 isim birbirinden farklı. Twitter'ın zirvesinde şu isimler bulunuyor; Katy Perry (54 milyon takipçi), Justin Bieber (52.4 milyon takipçi) ve Barack Obama (43.4 milyon takipçi). Facebook'un zirvesinde ise; Shakira (102.3 milyon beğeni),Cristiano Ronaldo (94.7 milyon takipçi) ve Eminem (93 milyon takipçi) yer alıyor.

po9na_1414130535_9518.jpg
Twitter kullanıcılarının yüzde 86'sı mobil platformları tercih ederken, Facebook'ta ise bu rakam yüzde 68 oranında. Diğer taraftan Twitter'da dakikada 350 tweet atılırken, Facebook'ta dakikada 382 beğeni oluyor.
İşte bu da Facebook ve Twitter'ın internet sitelerine kazandırdıkları trafiği gösteriyor. Bu alanda da Facebook'un Twitter'a oranla yaklaşık 20 kat üstün olduğu görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.