Belediyeden Farklı Hizmet

Belediyeden Farklı Hizmet
Temiz ve sağlıklı bir çevre için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Altındağ Belediyesi, 8 yıldır tüm mahalleleri kapı kapı dolaşarak çöp poşeti dağıtıyor.

 Vatandaşlar, bu uygulama sayesinde hem çevre bilinci kazanıyor hem de temizlik alışkanlığı… Poşetlenen çöpler, her akşam saat 19.00 – 21.00 arasında dışarıya konuyor ve Altındağ her geçen gün daha temiz bir hale geliyor.

Bu uygulama Türkiye’de bir ilk

Altındağ Belediyesi tarafından hayata geçirilen kokulu çöp poşeti dağıtma projesi Türkiye’de bir ilk… 2006 yılında başlanan uygulamada şu ana kadar yaklaşık 45 milyon (3 milyon rulo) kokulu çöp poşeti dağıtıldı. Çöp poşetleri ile birlikte dağıtılan bilgilendirme broşürleri de temizliğe verilen önemi bir kez daha ortaya koydu.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki broşürde, çevre temizliği hakkında görüşlerini dile getirdi. Temiz bir Altındağ için sorumluluklarının her zaman farkında olduklarını belirten Başkan Tiryaki: “Asıl ihtiyacımız, vatandaşların da yaşadığı çevreden sorumlu olmasını sağlamaktır. Gerçek temizlik, kirletmemektir” dedi.

Altındağ Belediyesi’nden temiz bir ders

Çöp poşeti dağıtımına da değinen Başkan Tiryaki, en başlarda bu uygulamayı gereksiz gören çok sayıda vatandaş olduğunu fakat artık insanların çevre temizliğine daha fazla özen gösterdiğini vurguladı. Başkan Tiryaki, kokulu çöp poşetlerinin periyodik olarak iki-üç ayda bir, 90 bin eve yani tüm Altındağ’a ulaştığına dikkat çekerek bu uygulamayla birlikte vatandaşlara çevre bilinci aşıladıklarını söyledi.

Başkan Tiryaki sözlerine şöyle devam etti: “Evimizi nasıl temiz tutuyorsak evimizin önünü, sokaklarımızı, parklarımızı, okullarımızı, camilerimizi, pazar yerlerimizi ve hastanelerimizi de aynı şekilde temiz tutmalıyız. Ortak yaşam alanlarımızı kirletmemek temel görevlerimiz arasında yer almalıdır. Bu durum gençlerin çevre bilinciyle yetişmesini sağlayacaktır.

Altındağlı vatandaşlar artık daha bilinçli

Çöp poşetini alan Aydınlıkevler Mahalle sakinlerinden Beyhan Dertli, dağıtılan çöp poşetleriyle vatandaşların çevre bilinci kazandığını ve böylece bölgenin daha temiz kaldığını ifade etti. İlçedeki ortak kullanım alanlarının rutin aralıklarla temizlendiğine de şaret eden Dertli, Altındağ Belediyesi’nin temizlik konusunda kısa zamanda büyük gelişme gösterdiğinin de altını çizdi.

Ali Ersoy Mahallesi’nde oturan Metehan Çınar ise, daha önce çevrenin bilinçsizce kirletildiğini belirterek dağıtılan çöp poşetlerinin temizliğe katkı sağladığını kaydetti. Bu tür projelerle bölge halkının çevreye duyarlı hale geldiğini aktaran Çınar: “Temiz bir Altındağ’ın oluşmasında Başkanımız Veysel Tiryaki’nin emeklerini asla göz ardı edemeyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum