“Bu Talep Olsa Olsa Hain İnsanların Talebidir”

“Bu Talep Olsa Olsa Hain İnsanların Talebidir”
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, teröristbaşı Öcalan’a sekretarya konusunda zehir zemberek bir açıklama yaptı: “Milletimiz adeta bir kurbağa haşlamasına tabi tutuluyor…”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın bir televizyon programında yaptığı açıklamalara sert bir şekilde cevap veren BBP lideri Destici, “62. Hükümet onunda ötesinde AKP iktidarı 12 yıllık iktidar döneminin sonunda hem dış hem de iç politikada yürüttüğü ve adına çözüm süreci dedikleri süreçte tamamen kontrolü kaybetmiş ve inisiyatifi elinden kaçırmıştır. Daha doğrusu süreç kendi arzusu ve isteği dışında başlayıp, ipler başkalarının elinde olduğu için her gün farklı ve tutarsız açıklamalar ile karşı karşıyayız” dedi.

‘KİMİN AÇIKLAMALARI DOĞRU?’

 “Bir hafta önce bebek katili Apo’ya sekretarya oluşturulacağı hatta baş müzakerecilik sıfatı verileceği gündeme geldiğinde hem Sayın Cumhurbaşkanı, hem de Başbakan bu konuyu yalanlamıştı. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını açıklamışlardı” diyen Destici, “Onlar öyle açıklama yaparlarken HDP’li vekil ise ‘bebek katilinin sekreteri’ olduğunu ifade etmiştir. Bunun üzerine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsüne bu konu ile ilgili soru sorulduğunda, MİT’in bebek katili ile görüştüğünü doğrulamış ve söz konusu sekretarya görevinin de Adalet Bakanlığı tarafından karşılanacağını ifade etmiştir. Bu ifadelerden sonra kimin açıklaması doğru?” dedi.

BU ASLA MAKUL BİR TALEP DEĞİLDİR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç’ın “bunun Akil İnsanlar toplantısında alındığını ve makul bir talep olduğunu”  söylediğine değinen BBP Lideri, “Bize göre bu asla makul bir talep değildir. Bunu makul görenler ve karşılayanlar aslında kendilerini makuliyetlerinin kaybettiklerinin farkında değildirler” diye konuştu.

YASAL VE ANAYASAL SUÇ

“Milletimiz adeta bir kurbağa haşlamasına tabi tutulmuştur” diyen Destici, “Asla kabul edilmeyecek talepler yavaş yavaş milletimize hazmettirilmeye çalışılmaktadır. Hükümetin böyle bir talebi kabul etmesi, şuana kadar bu süreçlerde islediği yasal ve Anayasal suçlara bir yenisini eklemekten başka bir şey değildir. Elbette bunun hesabı bir gün bunu yapanlardan hukuk içerisinde sorulacaktır” şeklinde konuştu.

BU ÖZELLİKLEDEN HANGİSİ?

 Destici açıklamasında ayrıca şu soruları yöneltti:

“Bebek katilini diğer ömür boyu hapse mahkum olanlardan ayıran ve imtiyazlı hale getiren özellikler şunlar mıdır?

1 – Bu kişinin daha fazla kişinin kanına girmiş olması mıdır?

2 – Devlete başkaldırması ve hala isyana teşvik etmesi midir?

3 – Yoksa ayrı bir devlet kurmak, Türkiye’yi, milleti ve ülkeyi bölmek için çıktığı bu yolda birilerinin talimatı ile yardımcı olmak için midir? Diğer ömür boyu mahkûm alanlar ile bu caniyi ayıran özellik hangisidir?”

AKİL İNSANLARIN BİR KISMI HAİN İNSANDIR

Destici açıklamasını şöyle tamamladı: “Akil İnsanlar diye toplanan zevatın bir kısmının hain insanlar olduğu hepimizce malumdur. Hükümet sözcüsü ‘bu talebin Akil İnsanlar toplantısında da gündeme geldiğini’ belirtmiştir. Kendisince makul görülen talep hiçbir Akil İnsanın önermeyeceği bir talep değildir. Olsa olsa hain insanların önereceği bir taleptir. Hain insanların talebi tarihin hiçbir döneminde makul olarak görülmemiştir. Bunu makul görenlerin yapması gereken bir şeyde herhalde kendilerini sorgulamaktır.” 

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum