İhvan Mensubu 92 Kişi Yargılanacak

İhvan Mensubu 92 Kişi Yargılanacak
İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ve İhvan mensubu 92 kişi Ceza Mahkemesine sevk edildi

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Mısır Başsavcılığı, 3 Temmuz 2013 darbesinin ardından ağustosta Beni Süveyf kentinde meydana gelen olaylar hakkında yürütülen soruşturma neticesinde Bedii ile 92 kişinin Ceza Mahkemesine sevk edilmesine karar verdi.

Söz konusu kişilere "Beni Süveyf'de şiddet eylemlerinde bulunmak ve arbede çıkarmak, valilik binasını ve rahibeler okulunu yakmak, yasa dışı örgüt propagandası yapmak ve ateşli silah kullanmak" suçları isnat edildiği belirtildi.

Öte yandan Bedii'nin avukatı Muhammed ed-Demati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bedii'nin yargılandığı dava sayısının 12'ye yükseldiğini, bu davalardan 4'ünde temyiz yolu açık hükümler verildiğini söyledi.

Bedii hakkında henüz mahkemelere sevk edilmemiş 15 dava dosyası daha bulunduğunu ifade eden Demati, Bedii'nin en çok davadan yargılanan İhvan üyesi olduğuna dikkati çekti.

Mısır'da Temmuz 2013'teki darbenin ardından gözaltı ve tutuklamalara maruz kalan İhvan üyelerinin de aralarında bulunduğu darbe karşıtları çeşitli suçlamalarla yargılanıyor. 

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.