Casusluk Soruşturmasında Şok

Casusluk Soruşturmasında Şok
İzmir'deki casusluk davasında Narin Korkmaz'ın evinin aranma görüntülerinde bir polisin siyah poşetle eve girdiği, poşetsiz çıktığı belirlendi.

İzmir'de aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 357 sanığın yargılandığı ’Gizli bilgi ve belge bulundurma’ davasında ilginç bir sahne yaşandı.

Duruşmada, davanın iki numaralı sanığı durumundaki Narin Korkmaz’ın, Pamukkale Üniversitesi öğrencisi olarak Denizli’de bulunduğu sırada İzmir’deki baba evinde yapılan aramaya katılan polis memurları Yaşar Güzel ve Hanefi Aydın tanık olarak dinlendi. 

 Merdivenden çıkıyor
 
Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, tanık polis Yaşar Güzel'e ekipten birilerinin arama öncesi suç unsuru olarak dosyaya giren materyallerin bulunduğu evin üst katına çıkıp çıkmadığını sordu. Güzel "Hatırlamıyorum" deyince, Kızıltaş, arama anında kaydedilen görüntülerin salondaki perdeye yansıtılmasını istedi. 
 
Kızıltaş, duruşma salonundakileri "Özellikle 57. saniyeye dikkat edin" diye uyardı. Bu saniyelerde, evin üst katındaki kişiler aşağıya çağrıldıktan sonra bir polisin 'siyah poşetle' merdivenlerden çıktığı ve bir süre sonra poşet olmadan indiği görüldü. 
 
Mahkeme Başkanı Kızıltaş, üst katta kimse olmadığı halde polisin yukarı çıktığını belirterek "Arkadaşınız yukarıda ne yapıyor?" diye sordu. Yanıt alamayınca da polisin adının Ali Bekar olduğunu açıkladı. Sanık avukatlarından Muzaffer Sevgi Sakarya, 'kumpasın kanıtlandığını' söyledi.
 
İdari soruşturma 
 
Bu konuda daha önce, Mülkiye Başmüfettişi Alpaslan Işık’a da ifade verdiğini dile getiren diğer tanık polis memuru Hanifi Aydın ise Narin Korkmaz’ın görüntülü takibinde de görev aldığını, bu dönemde belge alışverişini görmediğini söyledi. 
 
Siyah poşet tesadüfleri!
 
Davada ifade veren Narin Korkmaz "İzmir’de babamın evinde mutfak dolabının üstünde siyah poşet ve hard disk buluyorlar. Babam tutanağı imzalamış ama kendisi doğuştan kör..." demişti. Söz konusu poşette askerlere ait gizli bilgilerin oldugu döküman ve harddisk bulunduğu belirtilmişti. Diğer sanık Safiye Köten de "İki polis, buzdolabının üzerinden bulduğunu söylediği siyah bir poşet getirdi. İçinden hard disk, boş askeri kimlikler, kan tüpü çıktı. Evin başka yerine bakmadılar" demişti.
 
Buzdolabı talimatı...
 
Davanın önceki gün görülen duruşmasında da sanık askerlerden Jandarma Üsteğmen Süer'in evindeki aramaya katılan iki polis tanık olarak dinlenmişti. Buzdolabının arkasında suç unsuru harici belleklerin bulunduğu aramaya katılan polisler aramadan önce amirlerinin kendilerine 'özellikle buzdolabının arkasına  bakmaları' talimatı verdiğini söylemişti. Polisler "Buzdolabı sözünü özellikle mi vurguladı?" sorusuna "Evet" cevabını verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum