Ankara Büyükşehir Belediyesinden İlginç Açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesinden İlginç Açıklama
Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılan "Ak Saray"ın oturma izninin olmadığı ortaya çıktı. Bu durum Ankara Büyükşehir Belediyesine soruldu: Belediye "bize değil Başbakanlık'a sorun" cevabını verdi.

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde inşaatı devam eden yeni Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, iskan tartışmasına sahne oldu.

İSKAN VERMEYE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİ

Milliyet'in haberine göre; Mimarlar Odası, iskan vermeye yetkili olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi edinme kanunu çerçevesinde resmi yazıyla binanın Cumhurbaşkanlığı olarak kullanılması sürecinde iskan (oturma izni) belgesi verilip verilmediğini sordu.

"BİZE DEĞİL, BAŞBAKANLIK'A SORUN"

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise “Bize değil, Başbakanlık’ın ilgili birimlerine sorun” yanıtını verdi.

"BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BAŞBAKANLIK MI YAPIYOR"

Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Kaçak sarayın oturma izni olmadığı ortaya çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, iskan konusunda, ‘Biz bilmiyoruz, Başbakanlık’a sorun’ diyor. Belediye başkanlığını Başbakanlık mı yapıyor?

"MELİH GÖKÇEK İSTİFA ETSİN"

O zaman Melih Gökçek görevinden istifa etsin. Türkiye’nin tartışmalara, eylemlere, protestolara konu olmuş Kaçak binası ile ilgili, ‘Başbakanlık’a sorun’ deniliyorsa, orada yerel yönetim diye bir şey kalmamıştır. İskan verilip verilmediğini bile söyleyemiyorlar, bilgi vermekten neden korkuluyor? Varsa bir belge dava yoluyla elbet elde edeceğiz ve sonra da kaçak yapıya iskan verdilerse haklarında suç duyurusunda bulunacağız. AOÇ mücadelesi, müspet sonuç alana kadar devam edecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum