AK Parti'den Flaş Erken Seçim Açıklaması

AK Parti'den Flaş Erken Seçim Açıklaması
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Erken seçim var mı yok mu merak edenler var. Erken seçim yok. Kesin bir biçimde erken seçim yok" dedi.

Bostancı, partisinin Yozgat il teşkilatınca Bilal Şahin Kültür  Merkezi'nde düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada,  Türkiye'nin 12 yıldan bu yana çok önemli gelişmeler gösterdiğini söyledi. 

  Nankörlerin bile ülkedeki gelişmeleri gördüğünü ifade eden Bostancı,  "Her vesileyle muhalefet edenler bile 'ben AK Parti ve onun yaptıklarına nasıl  çamur atarım' diye düşünenler bile aslında akıl ve vicdan gözleri ile görüyorlar.  Ama kimi insanlar gördüklerini görmezden gelirler, bakar kör gibi davranırlar,  vicdanlarını sustururlar ve kendi siyasetlerine hava kazandıracak, kendi  siyasetlerini başkalarına taşıyacağını ümit ettikleri lafları söylerler" diye  konuştu. 
 
 Bostancı, erken genel seçimle ilgili tartışmalara da değinerek, "Erken  seçim var mı yok mu merak edenler var. Erken seçim yok. Kesin bir biçimde erken  seçim yok" dedi. Bostancı, belki mevsim nedeniyle ayarlama yapılabileceğini ama  erken seçim lafını hak edecek bir düzenlemenin söz konusu olmadığını vurguladı. 
 
Bostancı, "Bunun için heyecan yapan birileri var ise AK Parti bu kadar  yıl erken seçimlere karşı çıktı şimdi kendi erken seçim yapıyor diye hevesle  bekleyenler varsa hevesleri kırılacak ama erken seçim yok" ifadelerini kullandı. 
 
 AK Parti ile Türkiye'de iktidarın el değiştirdiğini, meselenin sadece  bir partinin iktidara gelip diğerinin gelmesi olmadığını vurgulayan Bostancı,  şunları kaydetti; 
 
  "İktidar öyle sadece partilerin değiştiği bir iş değildir. İktidar  aynı zamanda evrimlerle ilişkili bir iştir. Ülkeyi yönetenlerle ilişkili bir  iştir. Sermayenin kimde olduğu ile ilişkili bir iştir. 28 Şubat süreci niçin  yapıldı? 'İrtica hortluyor' diye ama daha da temelinde 'bu Anadolu'daki esnaf ve  tüccar tayfası çok oluyor' diye yapıldı, her yere burunlarını sokuyorlar, para  kazanıyorlar, eski zenginlerin elinden iktisadi elit olma niteliği gidiyor bunu  gördüler, bu yüzden yaptılar. Ama cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demirtaş ilk defa  bu milletin tamamına seslenme lüzumunu duydu ve öğrendi. O öğrendi başkaları da  öğrenir. Demek ki bu ülkede başkaları da var." 
 
Suriye'deki iç savaş 
 
Suriye'de Türkmenler, Araplar katledilirken sessiz kalanların, mesele  Kobani (Ayn el Arap) olduğunda ses çıkarmayanların IŞİD, Kürtlerle çatışmaya  başladığında insanlık elden gidiyor söyleminde bulunduğuna dikkati çeken  Bostancı, şunları söyledi: 
 
"Bir dakika, insanlık çoktan Suriye'de elden gidiyor. 300 bin insan  hayatını kaybetti kardeşim ve Türkiye, Suriye'ye sürekli insani yardım yapıyor.  Biz Türkmenlere, Araplara insani yardım yaparken bu beyefendiler teröristlere  yardım etmeyin diye yükseklerden üfürüyorlardı. Kobani'ye de yaptık insani  yardımı. Ne istiyorlar? Askeri operasyon mu, tezkereye 'hayır' dediler. PYD,  'Türk askeri giremez işgalci sayarız' dedi. Peki ne istiyorlar buradan top atışı  mı istiyorlar. Sadece vesile, çözüm sürecine bir suikast. Çünkü kafaları karışık.  Hepsinin değil, aslında büyük bir kısmı çözüm süreci ilerlesin istiyor. Ama  maceraperestler ve aynı zamanda çözüm sürecinden memnun olmayanlar. Bu işten  beslenenler var." 
 
 Toplantıya, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti İl Başkanı  Harun Lekesiz ve partililer katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.