Saatlerinizi Siz Geriye Almayın!

Saatlerinizi Siz Geriye Almayın!
Bu gece saatler 1 saat geri alınacak. Ancak akıllı telefon kullananlara bir uyarı geldi.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Genel Sekreter Ömer Kavas, 26 Ekim Pazar 04.00'da yaz saatinin sona ermesi ve saatlerin geri alınmasından önce akıllı (smart) telefon sahiplerine, saat ve tarih ayarları menüsünden otomatik tarih ve saat dilimini seçmeleri önerisinde bulundu.

Diğer bir deyişle saatleri doğrudan siz telefonunuzda geri almayın, otomatik ayarı açık bırakın, işlem otomatik olarak kendi gerçekleşsin.

Kavas, yaptığı açıklamada, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 31 Mart'ta ileri alınan saatlerin, 26 Ekim'de 1 saat geri alınacağını anımsattı. Her yıl, yaz saati uygulamasının sona ermesine rağmen saatlerini geri almayı unutan vatandaşların mağduriyet yaşadığına dikkati çeken Kavas, akıllı telefon kullanıcılarına bu tür sıkıntılar yaşamamaları için önerilerde bulundu.

Akıllı telefonların saatlerinin otomatik olarak ayarlanabildiğini ifade eden Kavas, bunun için kullanıcıların saat ve tarih ayarları menüsünden otomatik tarih ve saat dilimini seçmeleri gerektiğini belirtti. Operatörlerin birlik sağlamak için zaman bilgilerini uydular üzerinden sağladığını kaydeden Kavas, "Kullanıcılar, otomatik tarih ve saat dilimini seçtiğinde telefon, uydudan aldığı zaman bilgisi ile kendini güncelliyor. Bu nedenle kullanıcının manuel olarak saatini geri almasına gerek kalmıyor. Böylece saatini geri almayı unutan vatandaş, bundan dolayı ertesi gün işe geç gitmek ve benzeri mağduriyetler yaşamıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.