Vandallar 137 Milyon Liralık Zarar Verdi

Vandallar 137 Milyon Liralık Zarar Verdi
Bakan Eroğlu, "Vandallar 137 milyon liralık zarara neden oldular. Bunun 76 milyon lirası şahıslara ait zararlar" dedi.

Van'daki temasları kapsamında Van İlim ve Kültür Vakfı'nı ziyaret eden Eroğlu, daha sonra Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde düzenlenen AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

BU OYUNLAR YENİ DEĞİL

Bakanlığı tarafından yapılan yatırımları anlatan ve 12 yılda 14,5 milyar liralık yatırımın Van'a aktığını bildiren Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Van'da huzur ortamı olacak. Artık Van'da olaya geçit yok. Vatandaşımızın huzurunu bozacak insanlara izin vermeyeceğiz. Çözüm sürecinden fedakarlık yok. İnadına kardeşlik ve inadına çözüm süreci diyoruz. Son zamanlarda oynanan oyunlar Türkiye'yi bölmek isteyenlerin oyunu. Cumhurbaşkanımız 'sürece elimi değil, yüreğimi koydum' dedi ve dolayısıyla bu süreç devam edecek, Vandallara da geçit yok. Olayları tahlil edelim. Bunların kökü dışarda. Bu yeni değil. Bu oyunlar yeni değil. İslam düşmanları buradaki özellikel Osmanlıdan başlayarak devleti parçalamak için şark meselesi diyerek bayrak insin, ezanlar dinsin diye bir proje başlattılar. Sloganları böl, parçala, yut. Herkes bunun farkında olsun. Irak'taki olaylara bakalım. Orada kazanan kim. Kan akıyor akan kan Müslüman kanı ama petrol boruları batıya gidior. Uyanın ey bütün Müslümanlar, bu büyük bir planın parçası."

Eroğlu, Zeve'de 25 bin Vanlının ermeni komiteleri tarafından katledildiğini, Türkiye üzerinden çok büyük planlarının yapıldığına dikkati çekerek, Türkiye'nin IMF'ye olan borçlarını bitirmesi, Marmaray, üçüncü havalimanı gibi dünya ölçekli projeleri hayata geçirmesinden birilerinin korkarak çeşitli senaryoları başlattığını aktardı.

137 MİLYON LİRALIK ZARAR

Türkiye'nin önünü kesmek için gezi olaylarının planlandığını kaydeden Eroğlu şunları söyledi: "Gezi olayları, Türkiye'nin önünü kesmek için Türkiye dışından planlanmış provokasyondur. Milleti 3-5 ağaçla kandırmaya çalıştılar. O zaman başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetiyle bu işin önü kesildi. Bunda başarılı olamayınca Paralel yapıyı devreye soktular. Hükümete darbe teşebbüsü yapmaya gayret ettiler. Ama oda bitti. Şimdi Kobani'yi bahane ediyorlar. Kobani olayları, dışardan planlanmış, vandalların yaptığı bir harekettir. Yakalananların içinde yabancı istihbarat birimlerinin çalışanları var. Tamamen milletin önünü kesmek, Türkiye'nin ilerleyişini kesmek için yapılan bir harekettir. Vandallar 137 milyon liralık zarara neden oldular. Bunun 76 milyon lirası şahıslara ait zararlar. Barış diye yaptıkları bu işte. En çok zarar da Van'da yaşandı. Nedense Van'da büyük bir plan yaptılar. Bunun nedenleri var. Çünkü Van direnen bir ilimiz. Burada, 32 milyon liralık zarar yaşandı. Bunun büyük bölümü kamuya ait birimler. Gençlere Kur'an-ı Kerim öğreten dernekler yakıldı, yıkıldı. Bu kabul edilemez. Bu alçaklık densizlik, millet düşmanlığıdır."

KOBANİ'DEN GELENLERE KAPIMIZ DA YÜREĞİMİZ DE AÇIK

Olayları gerçekleştirenlere gereken cezaların verileceğini, bunun için yasal düzenlemelerin yapıldığını, molotofkokteylinin kesinlikle silah sayılacağını belirten Eroğlu, Milletin huzuru, güvenliği, emniyeti için bu tür düzenlemelere ihtiyacın olduğuna işaret etti. Milletvekili seçimlerinin yaklaştığını, özellikle hükümetin yükselmesini, milletin birlik ve beraberliğini hazmedemeyenlerin, sürecin bozulmasını arzu edenlerin yapacakları tek şeyin kaldığını bunun da 2015 seçimlerinde hükümetin önünü kesmek olduğunu aktaran Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Onların oyununu bozacak olanlarda bizim teşkilatlarımızdır. 2003 yılından önce milletten toplanan verginin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Bu hortumlar kesildi. Onların rahatsızlığı da var. Kobani için çevreyi yakanlara soruyorum daha önce Suriye'de insanlar katlediliyordu onlar için neden sesiniz çıkmıyor. Kobeni'den gelen herkese kapımızı açtığımız gibi yüreğimizi de açtık. Ama onların hesapları başka. Van Büyükşehir oldu. Artık Van'a çok büyük paralar geliyor. Hükümetimiz, parti ayrımı yapmadan bütün belediyelere nüfusları oranında pay gönderiyor. Bu paraların nerelere aktarıldığının hesabını sormalısınız. Bu paralar size geliyor kardeşlerim, teröristlere değil." Eroğlu'nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum