Ankara'da Başörtülü Kadına Saldırı!

Ankara'da Başörtülü Kadına Saldırı!
Başkentte bir kadın sürücü, trafik tartışması sırasında "başörtüsünün çıkarıldığı ve darp edildiği" iddiasıyla şikayetçi oldu

Başkentte bir kadın sürücü, trafik tartışmasında, "başörtüsünün çıkarıldığı ve darp edildiği" iddiasıyla şikayetçi oldu.

Yaşanan olay, MOBESE kameralarınca kaydedildi.

Ev hanımı Tuğba Köksal (36), AA muhabirine yaptığı açıklamada, cuma günü akşam saatlerinde çocuğunu almak için arabasıyla Ankara Garı'na gittiğini, aracını yolun sağ tarafına park etmek için sinyal verdiğini, o sırada bir korna sesi duyduğunu belirterek, "Trafik yoğun olduğu için bana çaldığını anlayamadım. Arabamı park ettiğimde ise sağ tarafımdan geçen araçtaki bir kadın 'Kendini çok akıllı zannediyorsun' dedi ve hakaret ederek yanımdan geçti" dedi.

Araçtan indiğinde kadının koşarak üstüne geldiğini gördüğünü ifade eden Köksal, şöyle devam etti:

"Saldırgan kadın, ardından hakaret ederek 'Sen araba kullanmamalısın' diyerek bağıra çağıra üstüme hücum etti, ben de kadını itekledim. Direkt başörtüme sarıldı ve başımı açtı. Ben de o arada arbedede kimin ne yaptığını anlayamadım, daha sonra çevredekilerin dediğine göre olay, 'Eşinin beni tuttuğu ve kadının o sırada darp ettiği' şeklinde olmuş. Plakayı almak için arabaya yöneldiğimde beni engelleyen kişi, kadının eşiymiş. 'Dokunma bana' diye bağırdım. Karı-koca kaçtılar, polisi aradım tutanak tutuldu ve darp edildiğim için hastaneye gittim."

"Kızımın sokak ortasında beni yerde ve başı açık görmesi..."

Bir yandan başörtüsünü tutmaya bir yandan da kendisini savunmaya çalıştığını belirten Tuba Köksal, "Hiçbir kadının başörtüsüne artık ne sebeple olursa olsun, hiç kimsenin dokunmaması gerektiği belki de açacağım davayla özdeşleşecek. Bir kadının trafikte direkt başörtüme uzanıp, çekmesini hazmedemiyorum. Olayda en çok beni yaralayan da kızımın sokak ortasında beni yerde ve başı açık görmesi" dedi.

Darp eden çifte dava açacağını bildiren Köksal, şunları kaydetti:

"Açacağım dava, 'İnsanların dini inançlarına dokunulmaması' adına bir ilk olacağını düşünüyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, kadına yönelik şiddet için yaptıkları çalışmaların farkındayız. Bunun bir kadın tarafından eşiyle uygulanması daha vahim bir durum. Bu konu hakkında STK'ların daha duyarlı olması ve birlikte hareket etmenin gerektiğini düşünüyorum."

Köksal'ın avukatı Ali Özkaya ise yaşanan darp olayından sonra müvekkiline yapılan davranışın, "Dini inanç ve hürriyetine yönelik hakaret" olması nedeniyle "hakaret ve müessir fiil"den dolayı şikayetçi olduklarını belirtti.

Tuba Köksal, Solmaz Kılıçtepe Polis Merkezi Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu.

Öte yandan, yaşan olay, MOBESE kameralarınca görüntülendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum