‘Atatürk Osmanlı’yı terk edip, Hititlere gitti’

‘Atatürk Osmanlı’yı terk edip, Hititlere gitti’
Amerikan The New York Times gazetesi, 600 yıllık Osmanlı devlet yapısını bozan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Osmanlılar üzerine bir kimlik inşa etmek üzerine, ‘Türklüğü’ öne çıkararak Milattan Önce 2600’lü yıllara dayanan Hitit

OSMANLI DAHA FAZLA GLOBALLEŞMİŞTİ

Tarihçi Murat Belge’yle İstanbul Boğazı’nda bir sohbet gerçekleştiren Sabrina Tavernise imzalı makalede, ilginç görüşlere yer verildi. Murat Belge’nin “Bizim, tarihimizle sağlıklı olmayan bir ilişkimiz var” sözlerine yer veren Tavernise, Belge’nin “Osmanlılar dönemindeki uluslar arası ticaretten dolayı, limanlara daha fazla gemi geliyordu. Bu hususta, Osmanlı, daha çok globalleşmişti” ifadelerine dikkat çekti. 

OSMANLILARDA SINIFSAL BİR YAPI YOKTU

Belge, Avrupa’nın aksine Osmanlılarda toprağa dayalı sınıfsal bir yapı olmadığını ve bu nedenle insanların çok çabuk zenginlik ve statü kazanabildiğini söylerken, buna örnek olarak da okuma yazma bilmeyen askerin ordu kumandanı olmasını gösterdi. 

Makalenin yazarı Tavernise, Atatürk’ün Osmanlılar üzerine bir kimlik inşa etmek yerine ‘Türklüğü’ öne çıkararak Milattan Önce 2699’lü yıllara dayanan Hititlere gittiğini de yazdı.

(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.