Diyarbakır Valiliğinden 'Suikast' Habere Tepki

Diyarbakır Valiliğinden 'Suikast' Habere Tepki
Diyarbakır Valiliği, bir gazetede yer alan "11 polise suikast hazırlığı" iddiasının olumsuz algı oluşturma çabası olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bir gazetede "Suikast şüphesi" başlığıyla, "terör örgütü tarafından, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 11 polise yönelik suikast hazırlığı yapıldığı, listede olan 11 polisin daha önce Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ve istihbarat birimlerinde çalıştığı, 1 polisin aracına keşif yapıldığı ve 3 polisin evinden hırsızlık yapıldığına dair" iddialara yer verilen habere ilişkin açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

"Habere konu iddiaların belli çevrelerce kamuoyunu yönlendirme ve olumsuz algı oluşturma çabası olduğu değerlendirilmektedir" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kentte her türlü tedbir alınmasına rağmen, zaman zaman hırsızlık gibi olaylarla karşılaşılabilmektedir. Ancak, haberde iddia edildiği gibi, özellikle teşkilat mensuplarımızın evine girilerek hırsızlık yapıldığı ve bunun terör örgütünün verdiği bir mesaj olduğuna yönelik ifadeler gerçek dışı olup, bir algı yönetme çabası ürünü olduğu düşünülmektedir."

Açıklamada, şöyle denildi:

"İlk hırsızlık olayında aynı binada iki farklı dairede hırsızlığın meydana geldiği, dairelerin birinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde çalışan personelimizin ikamet ettiği, evinden çalınan herhangi bir eşya bulunmadığı tespit edildi. İkinci hırsızlık olayında, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde çalışmakta olan iki bekar polis memurunun ikamet ettiği evde çalınan eşyalar arasında yedek şarjör ve mermi bulundu. Bu iki olayda belirtilen personelimizin haberde iddia edildiği gibi daha önce istihbarat ve TEM Şubesi'nde çalışmadığı tespit edildi. Üçüncü hırsızlık olayında personelin muhtelif ziynetin çalındığı bilinmektedir."

Hiçbir zaman ve hiçbir kişi için tasvip edilmeyen hırsızlık olaylarının mağduru olan polislerin yer aldığı bu olayların haberde dile getirildiği gibi olmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir insanlık suçu olan terörün, birim ve branş gözetmeksizin tüm emniyet teşkilatı ve beraberinde tüm güvenlik birimlerini hedef aldığı bilinmesine rağmen, mesnetsiz ve asılsız bu tür haberlerin adeta yakın zamanda görev değişikliği yapılan personeli hedef haline getirme amacına hizmet ettiği değerlendirilmektedir. Teşkilatın moral ve motivasyonu açısından olumsuzluklara yol açabilecek bu tür haberlere halkımızca itibar edilmemelidir. Halkımızın huzur ve güvenliği için her türlü suç ve suçlulara karşı kararlılık ve azimle teşkilatımızın tüm önlemleri alarak mücadele ettiği ve etmeye devam edeceği, olumsuz algı oluşturmaya dönük bu tür haberlerle moral ve motivasyonun bozulmayacağı, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.