Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na Tepki!

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na Tepki!
Başbakan Ahmet Davutoğlu Kayseri'de sivil toplum örgütleriyle düzenlenen akşam yemeğinde Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği resepsiyona katılmayacaklarını açıkladıklarının, Kılıçdaroğlu'nun "Oraya giden kirlenir" yönünde bir ifadesi olduğunun hatırlatılması üzerine Davutoğlu, "Bu Sayın Kılıçdaroğlu'nun kirli zihniyetinin yansıması" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin tarihini bilmediğini söyleyen, CHP'yi "27 Mayıs ihtilalini destekleyen parti" olarak tanımlayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"TBMM tarafından seçilen Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ı sürükleyerek Çankaya Köşkü'nden çıkaran darbecileri destekleyen partidir CHP, o darbecilerle işbirliği yapan partidir. Milletimiz bu hafızayı unutmasın. Çankaya Köşkü'nü kirleten 27 Mayıs darbecileridir. TBMM'nin seçtiği rahmeli Celal Bayar, direndiği için sürüklenerek Çankaya Köşkü'nden çıkarıldı. O saatlerde de CHP, bu darbeye destek veriyordu, teşvik ediyordu. Çankaya Köşkü eğer tarihte bir kaç kere kirlenmişse en büyük kirlilik o 27 Mayıs sabahı yaşanan kirliliktir. Baksınlar arşivlerine, CHP o gün, o gece ne açıklama yaptı? Darbeyi selamladı. Çankaya Köşkü'nün o geceyi yaşadığı zilleti bir daha hiç yaşamamıştır. Bir de 12 Eylül'de yaşamıştır, 28 Şubat'ta yaşamıştır."

- "Resepsiyona gitmek cumhuriyeti şereflendirmektir"

Başbakan Davutoğlu, "Halkımızın tertemiz oylarıyla seçilmiş, analarının ak sütü gibi temiz oylarıyla seçilmiş Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği ilk Cumhuriyet Resepsiyonuna gitmek, cumhuriyeti şereflendirmektir ve cumhuriyetle şereflenmektir" ifadelerini kullanarak, CHP'nin darbecilere verdiği desteği unutup "kirlenme" gibi bir ifade kullanmanın Kılıçdaroğlu'na yakışacağını söyledi.

Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın şehit edildiğini dile getiren Davutoğlu, "Onların kanlarında, onların idam sehpalarında CHP'nin ayak izleri var. Önce onun hesabını versin, sonra halkın hür oylarıyla seçilen Sayın Erdoğan'ın vereceği resepsiyona gidip gitmemeyi kirlenme olarak ne kadar söyleyebileceğini ondan sonra tartsın. Halkın tertemiz oylarıyla seçilen Sayın Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna gitmek insanı şereflendirir, halka olan saygının işaretidir ve bırakın kirlenmeyi, ışıltılı ve parlak bir milli iradenin parçası haline getirir insanı" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.