Bakan Ala Erzurumlulara Söz Verdi

Bakan Ala Erzurumlulara Söz Verdi
İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bir şehri kalkındıracak olan, bir şehrin lokomotifi olabilecek olan sanayi yatırımlarıdır" dedi.

Ala, Pasinler yolunda, 2. Organize Alt Yapı İnşaatının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, üretime yönelebilecek, istihdam sağlayabilecek, işsizliği azaltabilecek, Erzurum'un ve bölgesinin kalkınmasına ciddi katkıda bulunacak önemli bir faaliyet ve yatırımın temelini attıklarını söyledi.

Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ettiğini ve onları kutladığını belirten Ala, burada yapılacak her işte kendilerinin Ankara'daki bir şube gibi çalışarak her türlü desteği vereceklerini anlattı.

Sanayi yatırımlarının, kentlerin gelişmesine sağladığı katkılara değinen Ala, şöyle konuştu:

"Siz Erzurumlu olarak Erzurum'a yatırımcı davet edin, buraya getirin, biz de bize düşen neyse onu yapmakla kendimizi mükellef addederiz. Çünkü bir şehri kalkındıracak olan, bir şehrin lokomotifi olabilecek olan sanayi yatırımlarıdır. Bu yatırımların en hızlı şekilde, en kaliteli bir biçimde yapılması için Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, milletvekillerimizle elbette işin takipçisi olacağız. Ankara'da bir Erzurumlu, Erzurum'un yetiştirdiği bir insan olarak, bütün sorumluğunun farkında bir kişi olarak bu faaliyet alanının bir an önce hizmete girebilmesi için ve çok sayıda yatırımcının buraya gelmesi için, şahsen de sorumluluk üstlenerek elimden geleni yapacağım. Birlikte hareket edersek burada kısa zamanda ciddi mesafeler alabiliriz. Erzurum'da bunu üstlenecek, Ticaret ve Sanayi Odasıdır. Hava soğuk ama yaptığımız işin sıcaklığı içimizi ısıtıyor. Son derece güzel bir alan. Bu alanda, tamamen güvenlik içinde, herhangi bir sorunu olmayacak bir biçimde yatırımları inşallah birer birer yükselirken göreceğiz."

Vali Ahmet Altıparmak ise bu çorak arazinin kısa zamanda fabrika ve tesislerle dolacağına inandığını vurguladı.

Hem Ala ve milletvekillerinin destekleri hem de yaptıkları görüşmeler sonucu buraya birçok yatırımcının geleceğini bildiren Altıparmak, "Bu bölge, birçok yabancı ülke ile komşu olması hasebiyle ihracat yapacakların bu bölgeye yerleşmesi, üreteceklerini bu bölgeden ihracat yapması onlar için çok daha ekonomik olacaktır" ifadesini kullandı.

Ala, törenin ardından kentte taziye ziyaretlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.