Terör Alarmının Bedeli: 77.5 Milyon Kron

Terör Alarmının Bedeli: 77.5 Milyon Kron
Norveç'te yaz aylarında verilen terör alarmının, 77,5 milyon kronluk ek güvenlik giderlerine neden olduğu ortaya çıktı.

Norveç Polis Güvenlik Servisi (PST) Şefi Benedicte Björnland, ülkede ciddi bir terör saldırısı olacağı konusunda başka bir ülkeden istihbarat paylaşımı yapıldığını, Temmuz ayının sonlarına doğru yaptığı basın açıklaması ile ilan etmişti. Ardından daha önce görülmemiş güvenlik tedbirleri alınmaya başlanan Norveç'te havalimanları ve sınırlarda güvenlik ve kontroller artırılmış, Bergen şehri hava sahası kapatılmış ve uluslararası spor etkinlikleri iptal edilmişti.

Yazın verilen ve haftalar süren bu terör alarmının ülkeye maddi külfeti ise yeni ortaya çıktı. Yaz tatili döneminde göreve geri çağrılan personelin giderleri için Norveç Adalet Bakanı Anders Anundsen ve Ekonomi Bakanı Siv Jensen ek bütçe kararını açıkladı. Bakan Anundsen, bu ilanın maddi yükünü yeni yıl bütçe hesaplamalarında gözönünde bulundurduklarını kaydetti.

Ek bütçe ile birlikte alarm durumu sürecindeki ek giderlerini karşılamak üzere polis teşkilatına 61,3 milyon kron, PST'ye 4,6 milyon kron ve askeri savunmaya ise 7,5 milyon kron aktarılacağı bildirilirken terör alarmının toplam maddi bedeli 77,5 milyon kron (26,3 milyon TL) olarak açıklandı.

Ancak yetkililerin açıkladığı ek güvenlik giderinin dışında, uluslararası etkinliklerin iptal edilmesi ve turizme olumsuz etkilerden kaynaklı maliyete dair henüz yapılan bir açıklama bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.