Mısır'daki Saldırıya Filistin'den Sert Açıklama

Mısır'daki Saldırıya Filistin'den Sert Açıklama
Filistin İçişleri Bakanlığı, Mısır ile güney sınırının sıkı güvenlik önlemlerine tabi tutulduğunu belirterek, iddiaları reddetti.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Sina'da yaşanan saldırılar hatırlatılarak, "Mısır'da yaşanan olaylarla Gazze Şeridi'nin kesinlikle bir ilgisi yok. Sınır güvenliğine zarar gelmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Mısır'ın milli güvenliğini Filistin'in önceliği olarak görüyoruz" denildi.

"Mısır ordusunun iki yıl önce kapatmasının ardından, sınırdaki tüneller geçmişin bir parçası oldu" ifadeleri kullanılan açıklamada, Mısır yönetiminin sınırda alacakları önlemlerde Gazze halkının yaşadığı sıkıntıların da dikkate alınması talep edildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in ablukası altında zor durumda kalan Gazzeliler'in, acısının daha fazla artırılmaması için Refah Sınır Kapısı'nın açılması" çağrısı yapıldı.

Sina'da yaşananların "menfur bir suç" olarak değerlendirildiği açıklamada, Mısır askerlerinin ölümünden derin üzüntü duyulduğu belirtilerek, ölenlerin yakınlarına taziyede bulunuldu.

Kuzey Sina'da dün iki güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmış, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, terör sorununu kökünden çözmek için Gazze sınırında sıkı güvenlik önlemleri alınacağını açıklamıştı. Güvenlik önlemleri kapsamında, ikinci bir uyarıya kadar Refah Sınır Kapısı'nın kapatılması talimatı verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.