Boşanmalar Arttı

Boşanmalar Arttı
TÜİK verileri, 'dindar nesil' yetiştireceğini iddia eden AKP'nin döneminde toplumdaki çözülmenin ve ailelerin parçalanmasının hızlandığını ortaya çıkardı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre son on yılda boşanmalar % 38 arttı.

Rakamlar, dindar bir nesil yetiştireceğiz diye her yerde milletin inançlarına yönelik propaganda yapan Erdoğan döneminde aslında toplumdaki çözülmenin ve ailelerin parçalanmasının ne kadar hızlandığını gösteriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, boşanmaların önüne geçmek için aile danışmanlığı birimi kurdu.

Konuyu Al-Monitor için kaleme alan Tülay Çetingüleç'e göre, uzmanlar devlet eliyle verilen bu hizmetin işe yaramayacağı görüşünde.

Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Cengiz Güleç yapılmak istenenin günü kurtarmaya yönelik olduğu görüşünde. "Olacak iş değil. Bakanlık görüntüyü kurtarıyor. Bu kuruluşlarda çalışanlar deneyimsiz kişiler. Evlilik danışmanlığı öyle aşı hizmeti gibi bir şey değil. Bu tip kurumların sağlıklı, yararlı ve anlamlı olacağını sanmıyorum. Çünkü bu muhafazakar, siyasal anlayış evliliği kutsuyor. Dolayısıyla onların aile ve evlilik konseptlerine aykırı bir gelişme olduğu için akıllarınca bir hizmet sunuyorlar."

Yine uzmanlara göre, Aile Bakanlığı 'deneme' yapmayı seviyor. Aynı bakanlık bir ay önce bekarlara seslenen bir afişle 'yalnızlığa karşı mücadele' başlatmıştı. Afişte, kafası kesik siyah gölgelerden oluşan vücutları, ellerindeki poşetlere konmuş kafalarını taşırken göstermişti. Tepkiler üzerine afişler kaldırılmış, proje askıya alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum