HDP'den Son Dakika Çözüm Süreci Açıklaması

HDP'den Son Dakika Çözüm Süreci Açıklaması
HDP MYK toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, "Hükümet müzakere sürecini bitirmeye niyet etse de biz bu süreci sahiplenip, ilerletmeye çalışan taraf olacağız" dendi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, dün Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada, "Çözüm sürecine mahkum değiliz" demişti. Arınç, çözüm sürecine ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

ÇÖZÜM SÜRECİ BİTERSE...

Çözüm sürecine mahkum değiliz. Türkiye'nin geleceği için çok önemsiyoruz. Ama bu sadece bizim için bir şey değil ki, Türkiye için geçerlidir. Örgütün bitirilmesi konusunda örgütün liderinin söylediği şeyler de önemlidir. Biz bu işi bitirmek istiyoruz. Parlamentoda bitecek. 

Ama çözüm sürecini sadece biz istiyormuşuz mecbur gibiymişiz gibi, herkes her istediğiyle buna zarar verecekse hayır bu böyle değil. Çözüm süreci başarısızlığa uğrarsa herkes altında kalır adadaki şahıs da dahil. 

Çok ince ve hassas davranıyoruz. Bizim gösterdiğimiz kadar herkesin hassas davranması gerekiyor. Her önüne geçeni söyleyecek biz de çözüm süreci devam edecek diyeceğiz. Bitiren taraf biz olmayacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum