CHP'den Şaşırtan Açıklama! Camiyi Biz Yaparız!

CHP'den Şaşırtan Açıklama! Camiyi Biz Yaparız!
CHP’li Mehmet Bekaroğlu’nun Validebağ'daki cami inşaatı ile ilgili sözleri büyük ilgi uyandırdı.

Üsküdar Validebağ’da koruluk alanın dışında beton zeminde Üsküdar Belediyesi’nin tapulu arazisinde, çevredeki site sakinlerinin bedava otopark olarak kullandığı ve imar planlarında cami alanı olarak tescilli alanda yapımına başlanan cami ''Gerek var mı, yok mu'' tartışmasına dönüşürken, eski bir tartışmanın da fitilini yeniden ateşledi.

CHP’li Mehmet Bekaroğlu’nun ''Mahkeme karar versin, Diyanet yapılması gerektiğini açıklasın, Validebağ’da camiyi CHP olarak biz yaparız'' sözü büyük ilgi uyandırdı.

Mehmet Bekaroğlu’nun CHP Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla partisini kurumsal olarak bağlayan bu vaadi, yıllardır ''Taksim’e Cami'' talebini seslendirenler nezdinde açık destek olarak algılandı.
Bekaroğlu’nun açık vaadi üzerine Validebağ’da ''Camiye karşı değiliz ama burada ihtiyaç yok'' iddiasını seslendiren CHP’nin Taksim’de yüz yıldır ihtiyaç olan cami yapımına destek vermesi istendi…

TAKSİM CAMİİ’Nİ CHP YAPSIN

Sosyal medya üzerinden paylaşılan mesajlarda CHP’li Mehmet Bekaroğlu’nun ''Mahkeme karar verirse Validebağ’da camiyi CHP olarak biz yaparız''sözü hatırlatılarak ''Taksim’de camiye ihtiyaç olduğu gün gibi ortada, mahkemeler de itiraz etmiyor, Validebağ camiini zaten hayırseverler yapıyor, söz verdiğiniz üzere CHP olarak siz Taksim Camii’ni yapın'' çağrıları yükseldi…

Sosyal paylaşım platformu Twitter’da açılan “#TaksimeCamiTalepEdiyoruz” etiketi ile paylaşılan mesajlarda Validebağ üzerinden “CHP’nin Cami ile imtihanı”  gündem oldu.

Taksim’de karda kışta, sokak arasındaki umumi bir tuvaletin önünde yere serilen mukavvalar üzerinde namaz kılmak zorunda kalanlar ''Taksim’e Cami'' talebini bir kez daha gündeme getirdi. 

Bekaroğlu’nun 10.12.2012 tarihinde bir internet sitesine verdiği röportajında ''Niçin Taksim’e cami yapılamaz? Taksim’de gerçekten ihtiyacı karşılayacak bir cami yok ve orada çok sayıda insan namaz kılmak istiyor. Görüyorsunuz; bu tartışmalar cami ihtiyacından çok başka bir tartışma. Ben Ayasofya’nın cami kalmasından yana olurdum, Taksim’e de cami yapılsın diyorum.'' dediği de ortaya çıktı…

Taksim’e cami yapılmasını baştan beri savunan ve Validebağ’da “Mahkeme karar versin buraya camiyi CHP olarak biz yapacağız” sözünü veren Bekaroğlu’nun CHP Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra Taksim Camii konusunda fikrini değiştirip değiştirmediği de merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum