Türel’den Kılıçdaroğlu’na Doğum Günü Tepkisi

Türel’den Kılıçdaroğlu’na Doğum Günü Tepkisi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel: "Sayın Kılıçdaroğlu, Muhittin Bey'in doğum günü pastasını kesiyorken neden selin vurduğu Manavgat'a gitmemiş?"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'da bulunmasına rağmen Manavgat'taki sel bölgesine gitmeyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Türel, "Sayın Kılıçdaroğlu, Muhittin Bey'in doğum günü pastasını kesiyorken neden Manavgat'a gitmemiş. Düğünlerde zil takıp oynuyorken niye Manavgat'ta sel felaketine gitmemiş. Bugün basında bu konuda bir iki parti arasındaki fark diye haber çıkmış. Bir tarafta Mevlüt Bey ile halka geçmiş olsun diyorken bizim fotoğrafımız, öbür tarafta Kılıçdaroğlu'nun Antalya'da pasta kesiyorken ki fotoğrafı. Bir de iki gün Antalya'da idi" dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Menderes Türel, işadamlarına görev süresinde yaptığı hizmetleri ve hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı. Başkan Menderes Türel, basın mensuplarının Manavgat'ta yaşanan sel felaketinden sonra hasar tespiti için kurulan komisyonda Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in neden olmadığı yönündeki soruyu cevaplandırdı. Menderes Türel şunları söyledi: "Böyle bir kurul var mı? Yok mu? Nasıl kurulmuş bilmiyorum. Mazeret belediyecilikte yoktur derim. Ben ilçe belediye başkanı olsam, beni kapıdan kovsalar bacadan yine girerim. İlçe belediye başkanı böyle bir mazeretin arkasına sığınamaz. Bu mazereti haklı görebilecek değerlendirmeler yapılıyor. Sel bölgesine bizzat gittim. Sular altında kalan iki mahalle çukurda kurulmuş. Bir baktık kürdan kadar göstermelik yağmur suyu drenajı var. Afetin ne zaman geleceği belli olmuyor. Gelişmiş şehirlerde önce yağmur suyu drenaj kanalı yapılır. Ondan sonra alt yapı, ondan sonra apartman ruhsatı verilir. Bunun hesabını sorun. Biz gereğini yapacağız. Derhal orada su tahliyesi yaptık. Onun için iyi ki Büyükşehir Yasası çıktı. Ben ilk dönemimde 80 kilometre üstünde yağmur suyu kanalı yaptım. Antalya'nın ana caddelerinde o eski sel görüntüleri artık yaşanmıyor. Yerin altında yaptığınız hizmet gözükmez. Ancak siyasetçi için apartman ruhsatı verirseniz, yaptığınız iş cazip olur. Ama bir gün gelir, bir sel sizi perişan eder. Yazık değil mi? Oradaki insanlara. Bu mahalle pislik kokuyor diyorlar. Kokar tabi. Arıtmanız taşıyor ondan kokuyor. Bu kadar senedir arıtmayı niye yapmamız belediye onu sorun? Biz yapacağız arıtmayı şimdi. Mesele bu, mazeret filan değil."

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Sel felaketi sırasında Antalya'da düğünde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Başkan Menderes Türel, şöyle devam etti: "O zaman ben de sorarım Sayın Kılıçdaroğlu Muhittin Bey'in pastasını kesiyorken neden Manavgat'a gitmemiş. Zil takıp Antalya'da düğünlerde oynuyorken niye Manavgat'ta sel felaketine gitmemiş. Mesele anlaşıldı herhalde. Bugün basında bu konuda bir iki parti arasındaki fark diye haber çıkmış. Bir tarafta Mevlüt Bey ile halka geçmiş olsun diyorken bizim fotoğrafımız, öbür tarafta Kılıçdaroğlu'nun Antalya'da pasta kesiyorken ki fotoğrafı. Bir de iki gün Antalya'da idi."

BATI ÇEVRE YOLUNDA SORUNUN ÖNÜNÜ AÇTIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, KONSİAD üyelerine yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Konyaaltı deyince ilk akla gelen sorunun Batı Çevre Yolu olduğunun altını çizen Türel, "Batı Çevre Yolu maalesef imar meselesi yüzünden beş sene dipfrizde dondu kaldı. Bir milim yürümedi. Geçmişte görev yapan iki CHP'li belediye başkanı aralarında mutabakat sağlayamadığı için bu yolu adete açılamaz bir yol haline geldi. Önemli olan siyaset değildir, önemli olan hizmettir. Göreve geldik, Konyaaltı Belediyesi aynı belediye başkanı. Benim partime mensup bir belediye başkanı değil. Antalya'yı önceliğimiz olarak düşündük, meseleyi masaya yatırdık. Geçen hafta saatlerce süren bir toplantıda beraber çalıştık. Sorunun önünü açtık. Demek ki isteyince, çalışınca oluyor. Kamulaştırılsın mı? Kamulaştırılmasın mı? diye tartıştık, durduk. 35 milyon TL'lik parayı niye iki belediye kavga ediyor diye sokağa atalım. Şimdi gider o parayı Kuzey Çevre Yolu'nda harcarız. Başka bir bulvar açarız. Şimdi kamulaştırmaya gerek kalmadan imar çalışmalarını yaptık. Konyaaltı Belediye Başkanı ile mutabık kaldık. En ufak bir tartışma bile olmadı. İmar ile ilgili arkadaşlar çalıştı, biz de sorunu hallettik. Neydi o kavga Allah aşkına. Olan beş seneye oldu. Beş sene ile on beş sene kaybediyoruz."

BATI ÇEVREYOLU KASIM'DA MECLİSE GELİYOR

Menderes Türel, 1800 metrelik bölümle ile ilgili imar planının meclise geleceğini söyleyerek, "Konyaaltı Belediyesi kendi meclisinde ara verip aynı gün içerisinde kararı alacak. Böylelikle Karayolları Batı Çevre Yolu'nun açılması için çalışmalarını hızlandıracak. Zaman zaman tartışmalar oluyor. O hizmeti Karayolları yapıyor, Menderes yapmıyor diye. Menderes çalışmasa bu Karayolları o yolları açamazdı. Onu hiç söylemiyorlar. Gazi Bulvarı'ndaki iki kavşak bir senedir bekliyor. Müteahhide yer teslimi yapıldı, UKOME kararı almadığı için çalışmalar başlamadı. Göreve geldim. Ertesi gün aldım kararı. Bir hafta sonra çalışmalar başladı. 'Bu kavşaklar Antalya'ya iyi gelecek' dedik. Biz önünü açtık. Eğer bir memlekete hizmeti önceliği alırsanız, ancak kurumlar arası işbirliği ile memlekete hizmet edebilirsiniz" diye konuştu.

DERTLERİ HİZMET DEĞİL BENİM

Seçimden önce bir toplantıda bir gazetecinin Antalya'ya ne vaat ediyorsunuz? diye sorduğunu hatırlatan Türel şunları söyledi: "Antalya'ya huzur ve barış vaat ediyorum, dedim. Biz geldik mi kavga bitecek. Memlekete huzur gelecek. Yapmak istediklerimizi, yaptırmak istemeyenlerle geçmişte de mücadele ettik. Bugün de o mücadeleyi veriyoruz. İl Özel İdaresi'ni yıktık. Yavuz Özcan Parkı ile bütüncül bir proje yapmak istiyoruz. Hemen Menderes Türel ÇYDD'yi yıkacak diyorlar. Ben aynı yerde TRT'nin yerini de yıkıyorum. Ben bunları yıkmayayım da Antalya'ya o hizmeti yapmayalım mı? Alternatif getirsinler her türlü yardımı yapayım. Benim derdim hiçbir zaman yıkmak olmadı. Yapmak oldu. Hala anlayamadılar. Dertleri hizmet değil, Menderes Türel bir şey yapmasın. Menderes Türel batsın. Gerekirse Menderes Türel'e birlikte Antalya'da batsın. Biz bu zihniyetle mücadele ettik. Ama hizmette herkesle el ele verdik. Gerekirse CHP'li, MHP'li belediye ile vermeye de devam edeceğiz."

KONYAALTI'NA YARIŞMA PROJESİ

Başkan Menderes Türel, Konyaatı Sahili'nde uygulanacak proje ile de şu bilgileri verdi: "Sahilde gerçekten Konyaaltı'na yakışır, Antalya'ya yakışır bir dünya projesi gerçekleştirmek istiyoruz. İddialı bir proje uygulayacağız. Mimarlar Odası bir yarışma projesi açtı. Aralık ayı başında sonuçlanacak. Biz de jüri tarafından kabul edilen projeyi açıklayacağız. Önümüzdeki seneye sahil bölümünü yetiştirmeyi planlıyoruz. Bütüncül bir proje olacak. Sahil yolunu iptal edeceğiz. Tamamen kontrollü ev ve iş yerlerine ulaşılabilecek bir trafik olacak. Ben Antalya deyince nostaljik bir duygu içerisinde oluyorum. Varyantın oradan sahile bağlanan eski yolu açacağız. Burada da kontrollü bir trafik olacak. Sahili bu yaza yetiştirmeyi düşünüyoruz. Yetişmezse sahilde yine bu sene uygulanan projeyi uygulayacağız."

BOĞAÇAYI'NA MUHTEŞEM PROJE

Başkan Menderes Türel, Boğaçayı projesi ile ilgili de şunları kaydetti: "Boğaçayı projesinde bana ön sunum yapıldı. Uluslararası bir firma taşkın önlemeye yönelik bir çalışma yürütüyor. Ön projeyi gördüğümde tüylerim diken diken oldu. Muhteşem bir proje, Antalya'ya yakışır bir proje olacak. Detaylarını çalışıyoruz. Antalya'ya 40 km yeni bir sahil kazandıracak bir proje olacak. Şehrin içine doğru, kuzeye doğru giden bir sahil projesi hayata geçecek. Bu bir nehir projesi değil, çevresi ile Antalya'ya katma değer sağlayacak, bir proje. Etap etap hayata geçecek. Önce 2. köprüye kadarki kısmı tamamlayacağız. Sonra kuzeye doğru çıkacağız. Bunu tamamlayınca bambaşka bir Konyaaltı ortaya çıkacak. Bunları sizlerin desteği ile gerçekleştireceğiz. Bunlar ortaya çıkanca çocuklarımıza çok daha güzel bir Antalya bırakmanın rahatlığını yaşayacağız. Türkiye'de Kanal İstanbul projesini konuşuyor. Bu proje, Kanal İstanbul projesi kadar önemli, ondan daha güzel bir proje olacak. Bana soruyorlar Çılgın Proje var mı? diye. Boğaçayı Projesi Antalya'nın Çılgın projesidir. Somut bir şekilde ortaya çıkmaya başlayınca sizlerde göreceksiniz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum