'Arafat'ın Ölümü Hakkında İsrail'i Suçlamıyorum'

'Arafat'ın Ölümü Hakkında İsrail'i Suçlamıyorum'
Mahmud Abbas, elinde delil olmadığı için eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın ölümüyle ilgili İsrail'i suçlamadığını söyledi.

İsrail Kanal 10 televizyonuna röportaj veren Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Delil olmaksızın eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın ölümüyle ilgili kimseyi suçlamam. İsrail'in Arafat'ı öldürdüğüne dair elimde delil yok, bu yüzden onu suçlamıyorum" dedi.

Kudüs'teki yerleşim birimi inşa faaliyetleri ile Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine işaret eden Abbas, Kudüs'teki gerginliğin Mescid-i Aksa'daki mevcut durumdan kaynaklandığını ifade etti.

Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "şiddete teşvik ettiği" yönündeki suçlamalarına ilişkin ise şunları söyledi:

''Ben insanları mukaddesatı korumaya davet ettim, şiddete teşvik etmedim. Üçüncü intifada çağrısı da yapmadım. Böyle bir şey isteseydim 51 gün süren Gazze saldırıları sırasında bunu yapardım. Altını çizerek söylüyorum, üçüncü intifada yapmayacağız. Açıkçası böyle bir seçenekten yana değilim. Buna karşılık İsrail'in de yerleşim birimi inşa faaliyetlerini durdurması gerek.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.