Erdoğan'a Kumpas İçin Bakın Ne Yapmışlar

Erdoğan'a Kumpas İçin Bakın Ne Yapmışlar
Paralel yapı, bir polisin şifresini ele geçirerek veri analiz sisteminden Erdoğan'ın kişisel bilgilerini sorguladığı ortaya çıktı.

Paralel polislerin Mersin'de aralarında vali ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla başlatılan soruşturma sürüyor.

İddialarla ilgili soruşturma dosyasındaki detaylar ise 'derin yapının' kentte dinleme üssü kurduğunu ortaya koydu. Müfettişlerin incelemesinde, İstihbarat Daire Başkanlığı Değerlendirme Veri Analiz sistemi üzerinden Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık dönemindeki kişisel bilgilerinin sorgulandığı belirlendi. Müfettişler, sorgulamanın kentte görevli bir polis üzerinden yapıldığını tespit etti. Sisteme şifresiyle bilgisi olmadan giriş yapıldığını söyleyen memur, olay ortaya çıkınca paralel yapılanmanın faaliyetlerini deşifre etti: 
 
EMNİYET'TE DARBE TOPLANTISI 
 
- Geceleri şubede toplantılar yapıp talimatlar veriyorlardı. Bunlar hükümete darbe girişiminin tohumlarıymış. 
 
- Paralel yapıya hizmet etmeleri için üniversitedeki öğretim görevlilerinin öğrencileriyle gayrı meşru ilişkileri bile kayıt altına alındı. 
 
- Adliyeye hakim ve savcıların odalarına böcek koyacak personel alındı. 
 
- Masaj ve güzellik salonları teknik ve fiziki takibe alınarak buralara gelen siyasetçi, işadamı ve bürokratlara ait görüntüler şube arşivinden silinip kendi çıkarları doğrultusunda kullanılmak üzere kopyalandı.

 Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum