Peşmerge Doktorundan Türkiye'ye Nankörlük

Peşmerge Doktorundan Türkiye'ye Nankörlük
Peşmergeler dün Kobani'ye gitmik için şov yaparak Urfa'nın Suruç ilçesine gelmişti. Bu konvoyda yer alan bir peşmerge doktoru Türkiye'yi ve Türk askerini karalayan ithamlarda bulundu. Peşmerge doktoru, “Türkiye’de hoş olmayan bir muamele görüyoruz” dedi.

Hava yoluyla dün gece Peşmerge grubu ile birlikte Urfa’ya, oradan da Suruç ilçesine geçen Dr. İzettin Temo, Türk askerinden kötü muamele gördüklerini öne sürdü. 

Mesud Barzani'nin sitesine açıklama yapan Peşmerge doktoru Temo, otobüsle Suruç'a gönderildikten sonra kendilerine hoş olmayan muameleler yapıldığı iddia etti. 

BURADA MAHKUM GİBİYİZ

Peşmerge doktoru Temo, şu ithamlarda bulundu:

“Yerleştirildiğimiz yerde hiçbir şey yok. Elimizi yıkamak için bir kalıp sabun bile yok, lavabo yok. Kötü yemek veriyorlar. Kendimizi burada mahkum gibi hissediyoruz. Dışarıyla bağlantımız yok. Mecburen silahlarımızın bize ulaşmasını bekliyoruz. Silahların bize ulaştırılması, Kobani’ye gidişimizi geciktiriliyor”.

TÜRK ASKERİ KÖTÜ DAVRANIYOR

Peşmerge Doktoru Temo, kendilerini misafir eden Türk askerine de çirkin ithamlarda bulundu. Peşmerge doktoru, Türk askerleri tarafından kötü muamele gördüklerini,halkın peşmergeyi karşılamasına kızgın olduklarını öne sürdü.

Dr. İzzettin Temo, Kürt yetkililerin bir an önce kendilerine ulaşıp onları maruz kaldıkları bu kötü muameleden kurtarmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum