Son yılların en uzun MGK'sı

Son yılların en uzun MGK'sı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk kez başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu toplantısının uzaması, Ankara kulislerini meraklandırdı.

MGK toplantıları olağan koşullarda 4 - 5 saat sürerken, bugünkü toplantının 8 saat geçmesine rağmen hala sürmesi dikkat çekici bulundu.

Milli Güvenlik Kurulu'nun Ekim ayı toplantısı, bugün saat 14.25'te Çankaya Köşkü'nde başladı. MGK ilk kez, 28 Ağustos'ta görevine başlayan Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Daha önce Dışişleri Bakanı olarak toplantılara katılan Ahmet Davutoğlu da ilk kez Başbakan sıfatı ile toplantıda yer aldı. Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş veYalçın Akdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'nın ardından Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Orgeneral Abdullah Atay ise ilk kez MGK toplantısında katılan isimler oldu.

MGK'nın 28 Şubat 1997'deki tarihi toplantısı 9; İrticayla Mücadele Eylem Planı belgesinin neden olduğu tartışmaların ele alındığı 2009 yılındaki toplantısı 7 saat 40 dakika sürmüştü.
ELE ALINAN KONULAR

Paralel yapı, PKK terörü ve IŞİD terörünün ana gündem maddeleri arasında yer aldığı bugünkü toplantının 6 saat geçmesine rağmen hala sürmesi, Ankara kulislerini meraklandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.