Davutoğlu Ulusa Seslendi!

Davutoğlu Ulusa Seslendi!
Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin, Biz hükümet olarak umudumuzu da, kararlılığımızı da koruyoruz, sonuna kadar da koruyacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, televizyonlarda yayınlanan "Yeni Türkiye Yolunda" konuşmasında, "Yeni Türkiye"yi inşa etme yolunda çıktıkları yolculuğun bir başka safhasında yeniden vatandaşlarla olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

"Hem çözüm süreci, hem bölgedeki kalkınma adımlarımız aynı kararlılıkla sürdürülecektir, bundan da kimsenin şüphesi olmasın" diyen Davutoğlu, şunları söyledi:
"YIKTIKLARI BİNALARIN TAZMİNATINI ÖDEYECEKLER"

"Bu olayların hemen akabinde gerekli talimatları verdim; onların her yıktığının yerine biz daha güzelini yapacağız. Biz yıkan değil yapan olacağız, inşa eden olacağız. Nitekim şu kısa süre içinde 41 milyon liralık yardımı vatandaşlarımıza ve gereken yerlere ulaştırdık. Diğer taraftan, bu ülkeye bu büyük zararları veren vandallar bilsin ki, yıktıkları her binanın, yaktıkları her yapının tazminatını kendilerine ödeteceğiz. Bu ülkenin tek bir karış toprağı, tek bir canı sahipsiz değildir, bu menfur cürümleri işleyenler adalete mutlaka hesap vereceklerdir."

Yeni Türkiye'nin, inşa edenlerin Türkiye'si olacağının altını çizen Davutoğlu, "Yeni Türkiye’yi eski Türkiye'ye döndürmek isteyenler kesinlikle bozguna uğrayacak ve tarihin çöplüğüne atılacaklar" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, geçmişte terörle mücadele adı altında pek çok yol ve yöntemlerin denendiğini, bunlardan milletin içini serinletecek, kardeşi kardeşe düşüren bu kanlı döngüyü sona erdirecek bir netice çıkmadığına dikkati çekti.  Bunların bir kısmının şiddetin karşısına şiddeti çıkaran, suçu önlemek adına suç işlemeyi meşru gören anlayışların ürünü ve yanlış olduğunu ifade eden Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"YILLARCA KAN AKTI"

"Bu yanlışlar yangını söndürmek yerine daha da büyüttü. Yıllarca kan aktı, maddi ve manevi bir çok bedeller ödedik. Maalesef, siyaset kurumu köklü çözümler geliştirmek yerine, sorunu asayiş tedbirlerine terk ederek, akan kanı seyretti. Allah’a şükür, bu anlayışlar artık geride kaldı. 2002’den başlayarak hükümetlerimiz, cesaretle bu sorunun üzerine gitmeye, kapsamlı çözümler geliştirmeye başladı. Siyaset kurumu, bu meseleyi uhdesine alarak kararlı ve cesur adımlar attı."
"TÜRKİYE BU MESELEYİ ÇÖZDÜĞÜNDE KANATLANACAK"

Çözüm sürecinin, Türkiye’nin geleceği, insanların huzuru ve esenliği için attıkları en önemli adımlardan biri olduğunu anlatan Davutoğlu, "Türkiye bu meseleyi çözdüğünde, bütün ağırlıklarından kurtulacak, adeta kanatlanacaktır. Huzurlu ve barış dolu bir ülke olarak bütün enerjisiyle atılım üstüne atılımlar gerçekleştirecektir. İnsanlarımızın acıları sona erecek, kanayan yaralar sarılacaktır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.