Kim Bunlar Açıkla

Kim Bunlar Açıkla
Çalışma Bakanı Çelik “Riskli madenleri kapatıyoruz; sonra bakanları, vekilleri, mülkî amirleri araya koyup tekrar açtırıyorlar” dedi.

Çalışma Bakanı Çelik’in, “Ocağı kapatacağımız zaman işveren 50 kişiyi devreye sokuyor” açıklamasıyla ortaya çıkan torpil itirafı gündeme bomba gibi düştü. Kamuoyu, Bakan’ın bu itirafının ardından torpil isteyen kişilerin açıklanmasını bekliyor. 

Ermenek’te meydana gelen facianın ardından maden ocaklarındaki kötü çalışma şartları yine gündeme geldi. Her felâket sonrası gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen yetkililerden yine yanı minvalde sözler geldi. Çalışma şartlarını düzenleyen mevzuatın eksiksiz olduğunu hatta AB standartlarına denk olduğu söylendi. Ama ortaya çıkan tablo uygulamada ciddi sıkıntılar olduğunu ortaya koydu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in açıklamaları mevzuat tam olsa bile işleyin öyle olmadığını ortaya koydu. Bakan Çelik, bir işletmeyi kapatacakları zaman, işverenin işletme kapatılmasın diye araya aracı koyduğunu söyledi. Çelik olayın meydana geldiği maden ocağına ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, Haziran ayında denetimler yapıldığını söylemiş, yapılan denetimlerde 8 eksik bulunduğunu ama bu 8 eksiğin kapatmayı gerektirecek eksikler olmadığını beyan etmişti. Bakan Çelik aynı maden ocağı ile ilgili olarak daha sonra yaptığı açıklamada ise, küçük maden işletmelerine hiç ruhsat verilmemesi gerektiğini savundu. Bakan’ın 1 gün arayla yaptığı iki farklı açıklama kafaların karışmasına sebep oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum