İntikalde Askeri Birlik Kebapçıda Yemek Yer Mi?

İntikalde Askeri Birlik Kebapçıda Yemek Yer Mi?
Türkiye üzerinden Kobani’ye geçen peşmergenin Urfa’da bir kebapçıda mola verip yemek yemesi Türkiye’ye karşı bir psikolojik savaş mı?

Suriye PKK’sı olarak bilinen PYD güçlerine destek için Kobani’ye giden peşmergenin Türkiye topraklarından geçişleri ve bu sırada Şanlıurfa’da mola verip bir kebapçıda yemek yemeleri tartışılmaya devam ederken, MHP’li Ümit Özdağ’dan dikkat çeken bir eleştiri geldi.

Peşmerge kafilesinin Şanlıurfa’da mola verip bir kebapçıda yemek yemeleriyle ilgili “İntikal halindeki askeri birlik kebapçıda yemek yer mi?” diye soran Özdağ, bunun Türkiye’ye karşı açık bir psikolojik savaş olduğunu kaydetti.

Başkanlığını yaptığı 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nün sitesinde yayınlanan yorumunda Özdağ, kebapçıda mola verilmesi ve burada yemek yenilmesinin izahının olmadığını ifade ederek, “Kim bunlara durup yemek yeme izni verdi” sorusunu gündeme getirdi.

Ümit Özdağ, şöyle devam etti: “Askeri birliklerin kumanyaları vardır. O kumanyayı yerler. Kebapçıda yemek yemezler. Yemek yiyorlar ise aslında bir başka şey yapıyorlardır. Psikolojik savaş. Esasen peşmergelerin Türkiye üzerinden geçişi pankürdizmin psikolojik savaşıdır. Türkiye’nin psikolojik savaş mekanizmasını tahrip eden AKP hükümeti, kamu diplomasisi adlı komik durum ile AKP reklamcılığı yaparken, Türkiye’nin psikolojik savunma hatlarını tamamen tahrip etmiştir”.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum