Erdoğan HDP'nin 1 Kasım Çağrısını Yorumladı

Erdoğan HDP'nin 1 Kasım Çağrısını Yorumladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'dan dönerken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, peşmerge birliklerinin Kobani'ye geçişi ile ilgili olarak "Peşmergenin geçişine engel değil yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Erdoğan, HDP'nin 1 Kasım çağrısına ilişkin ise  "Bu açıklamalarda iyi niyet yok" ifadesini kullandı.

Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını aktardı. 

Tepeli, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde yaptığı konuşmasındaki satır başlarından bahsetti. Benim gördüğüm kadarıyla Fransa ile Türkiye arasında Suriye ve Ortadoğu'ya yönelik politikalarında bir örtüşme var. 

ERDOĞAN PEŞMERGERLERLE İLGİLİ İDDİALARI YALANLADI

Konulardan biri de peşmergenin Kobani'ye geçişiydi. Avrupa basınında çıkan'peşmergenin geçmemesinin Türkiye'nin engellemesiyle gerçekleştiğini' iddia eden yazılardan ve haberlerden bahsetti. 

Bu haberlerin doğru olmadığını, aslında peşmergenin geçmesine Türkiye'nin yardımcı olmaya çalıştığını hatta sayılarının da artmasını istediğini belirttiği bir gelişme olduğunu ama peşmergenin kendi nedenleriyle Kobani'de PYD'lilerle ilgili birtakım anlaşmazlıklarla ilgili olduğunu söyledi. 

Erdoğan, o bölgede yaşananlara dair dünyada algılanma biçiminden hoşnut değil. Sayın Erdoğan, bunun planlı olduğunu düşünüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HDP'NİN 1 KASIM ÇAĞRISI İÇİN DEDİ?

HDP'nin 1 Kasım çağrısının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulduğunu aktaran Tepeli şöyle konuştu:

Bunların iyi niyetli açıklamalar olamayacağı üzerinde duruldu. Çünkü daha önce de sokağa çıkma çağrısı yapıldığında bunun nasıl neticelendiğini gördü herkes. Bunun bir tür legal gösteri, miting olması o süreçlerden geçmediği için mümkün görünmüyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın öyle bir kanaati var. Dolayısıyla bunlarda iyi niyet aranmadığını söyleyebiliriz.

HaberTürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum