Bunlar İnsanı Kanser Eder!

Bunlar İnsanı Kanser Eder!
İstanbul’da Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri Fatih’te yaptıkları bir operasyonda çok sayıda sahte kanser ilacı ele geçirdi.

İstanbul’da, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte kanser ilacı imâl ederek piyasaya süren kişilerle ilgili ihbâr üzerine dün Fatih’te belirlenen adrese operasyon düzenledi.

İranlı A.F. ve Mısırlı A.F.S. gözaltına alındı. Kişilerin, kanser ilaçlarının içine ağrı kesici koydukları, tarihi geçmiş ilaçlara da yeni kutular hazırlayarak piyasaya sürdükleri belirlendi. 2 kişinin ayrıca yasadışı yollardan yurtdışından getirdikleri ilaçları da yeni kutuyla sattıkları anlaşıldı.

BİR KİŞİ DAHA ARANIYOR

Aramada 76 kutu soğuk zincirde saklanması gerekirken buzdolabında tutulan kanser ilaçları, 451 hijyenik olmayan ortamda bulunan kanser, hepatit ve organ yetmezliğinde kullanılan tek dozluk flakon, 1162 kanser, hepatit ve organ yetmezliğinde kullanılan ilaç tableti, 870 kanser ilaç kutusu, 244 insülin iğnesi, 55 flakon çözeltisi sıvı solüsyon, barkod, prospektüs ve ilaç yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Sahte ilaçların piyasa değerinin 2 milyon 364 bin lira olduğu belirlendi. Gözaltındakiler, savcılığa sevk edilirken, önceki operasyonlarda yakalanan ve tahliye edilen bir kişinin de arandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum