Bir Lokma Ekmek İçin 18 Ölü

Bir Lokma Ekmek İçin 18 Ölü
İşçinin, garibanın, emekçinin künyesi: ölüm olmasın! İşçinin hakkını savunmanız için daha ne gerekiyor. Kaç kişi daha ölsün. Yoksa;

Isparta’nın Yalvaç ilçesine elma toplamaya giden yevmiyeli 46 işçiyi taşıyan minibüs, şarampole devrildi. Kazada, 16’sı kadın 18 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi de yaralandı.

BİR lokma ekmek için çıkmışlardı yola. Yevmiyeyi alabilmek için ne yapmaları gerekiyorsa yaptılar. Herkesten önce uyandılar. Kahvaltıyı öğle yemeğine cem ettiler. Küçücük arabaya 46 kişi sığıştılar. Kazada 18 can daha gitti. 18 ailenin ocağına ateş düştü. Gariban yine şaşırtmadı. Sahipsizdi. Çalışmak zor, iş bulmak zor, eve ekmek götürmek zor, yarın için plan yapmak, hayal kurmak imkansızdı. Kimsesize kolay olan tek şey ise “ÖLÜM”.  Dramatikleştirilir yine haberler. 30 saniyeliğine manşet olurlar. Ama hepsinin ortak kaderi “unutulmak”tır. Ardında sadece “Acımız büyük” lafı kalır!

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 18 işçi hayatını kaybetti, kazanın ardından ölenlerin ve yaralıların yakınları Yalvaç Devlet Hastanesi’ne akın etti. Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Ortaköy köyü, Atsuz köyü ve Akşehir’in Asıl Mahallesi’nden alınan ve Isparta’nın Yalvaç ilçesine elma toplamaya giden yevmiyeli 45 işçiyi taşıyan Metin Aslanalp yönetimindeki 42 D 0881 plakalı midibüs, virajlı yolda takla atarak devrildi. Kazada 18 kişi hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan yaralılardan Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi’nde tedavi gören bir yaralının daha hayatını kaybettiği kaydedildi. Kazanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, kazanın oluş nedeni ile ilgili incelemelerin devam ettiğini kaydederek, “Elim bir kaza sonucu 18 insanımız vefat etti, 28 civarında yaralımız var. İlçemize kaza ihbarı geldi. İhbar alınır alınmaz sağlık ekiplerimiz ve güvenlik güçlerimiz olay yerine intikal ettiler. Kazanın olduğu yer Yalvaç’tan 20 kilometre mesafede. Akşehir ilçesinden Gelendost ilçemize elma toplamaya giden işçiler. Hepimiz çok üzgünüz” dedi.

Kazada Ölenlerin İsimleri Belirlendi

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 16 kişinin isimleri belli oldu. Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri ise şöyle: “Midibüs sürücüsü Metin Aslanalp, işçiler 15 yaşındaki Velican Çelik, Maksude Ünsal (54), Havva Ceran, Arife Aktaş, Ceylan Aksoy, Reyhan Ceran, Gülseren Yayla, Havva Yiğit, Ayşegül Karataş, Mihri Kale, Ayşe Kale, Şerife Aksoy, Muazzez Balık, Elmas Çeli, Emel Aslanalp”.

15 Yaralı Akşehir’e Sevkedildi

Kazada yaralanan 15 kişi ambulanslarla yakındaki Konya’nın Akşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Leyla Çelik (44), Şerife Özkan (46) ve Fatma Önay (31) yapılan ilk müdahalenin ardından Konya’ya sevk edildi. Akşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altındaki yaralıların adları şöyle: “Esme Altunbay (16), Meral Arslanalp (24), Erkan Arslanalp (16), Buket Keskin (26), Nermin Ölçer (33), Sultan Bozdağ (66), Ömer Akdeniz (31), Rabiya Caran (19), Şerife Aksoy (58), Ömer Samur (47), Sibel Arslanalp (12), Durmuş Ali İlboğa (25)”.

Yaralı Yakınları Sinir Krizleri Geçirdi

Kazada ölenlerin 14 tanesinin kadın olduğu, birinin erkek ve birisinin de 14 yaşında erkek çocuğu olduğu öğrenildi. Diğer yandan kaza yapan midibüs şoförü Metin Aslan Alp’in de olay yerinde hayatını kaybettiği, kazada yaralananların ise Isparta, Konya, Yalvaç, Şarkikaraağaç ve Gelendost ilçelerinde çeşitli hastanelerde tedavi altına alındıkları bildirildi.

Kaza sonrası cenazelerini teslim almak için Yalvaç Devlet Hastanesi morguna gelen yakınlarının morg önünde beklerken dile getirdikleri feryatları yürekleri dağladı. Kazada 4 yakınını kaybeden bir kadının “olmaz olsun şu fakirlik” şeklinde ağıtlar yakması, kazada ölen ve günlük 40 TL yevmiye ile elma toplayan kadınların durumunu gözler önüne serdi. Kazada acılı kocalar ise eşlerinin arkalarından ağıt yakarak, “Bebeleri ortada kaldı” diye feryat etti. Morg önünde sinir krizi geçiren kazazede yakınlarına hastanede görevli sağlık ekipleri müdahale etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum